A jógaház

A Mykonos Architects által tervezett La Bergerie három szomszédos ingatlan stratégiai összeolvadásából született a görögországi Mykonoson.

Az eredetileg az északkeleti oldalon megszerzett ingatlan két szomszédos ingatlan beszerzésével bővült, köztük egy három hálószobás nyári rezidenciával és egy hatlakásos, bérbeadásra tervezett komplexummal.

A kükládi esztétikát és a mikóniai életmód megőrzését hangsúlyozva a projekt célja “téli szállás” létrehozása volt jógaterülettel, farmmal és zöldségeskerttel. A komplexumot úgy alakították át, hogy hitelesen megtestesítse a sziget szellemét.
A stúdió számára a kihívást az jelentette, hogy Mykonos lényegét újjáéleszti anélkül, hogy utánzásba bocsátkozna. Két éven keresztül a környezetet úgy alakították ki, hogy harmóniát teremtsenek, és az olyan anyagokat, mint a fa és a vas, hagyták természetes módon öregedni.

A három hálószobás rezidencia jógaházzá való átalakítása aprólékos tervezést igényelt, beleértve egy nyitott területet, egy külön jógaszobát és egy púderszobát. A földszínű burkolatok és az olajfa padlóburkolat zökkenőmentesen illeszkedik a tájba.
A jógaház építészeti integrációja során kültéri folyosók vezettek a buja kerteken keresztül olyan félreeső terekbe, mint például egy terasz egy ősi olajfa alatt. A meglévő növényzet megzavarásának mellőzése a természet iránti elkötelezettséget tükrözi, a teraszok árnyékolását kézműves kötélfátyolok biztosítják.

Ez a megközelítés biztosítja, hogy a projekt harmonizáljon a környezetével, miközben idővel fejlődik.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek