A luxushalmozó

Yusaku Maezawa, a Zozotown online divatáruház alapítója odavan a feltűnő, hétszámjegyes luxusautókért. A 45 éves vállalkozó jelenlegi gyűjteménye elvileg egy 2,9 millió dolláros Bugatti Chiront, egy kivételesen ritka, 1,8 milliós Mercedes-Maybach G 650 Landauletet, és egy Aston Martin One-77-et is magában foglal. Emellett hamarosan kiszállításra kerül a 3 millió dolláros, 1000 lóerős Aston Martin Valkyrie hiperautója, és talán még a híres, lila Pagani Zonda is a birtokában van, amit Zonda Zozoként emlegetett – és ami 2016-ban, egy Maybach 62S-sel való ütközés során súlyosan megrongálódott.


Izgalmas hír tehát, hogy Maezawa legújabb járgánya a Rolls-Royce Motor Cars és a párizsi divatház, a Hermès kollaborációjának eredménye. Minden bizonnyal ez a világ legelegánsabb és legkifinomultabb egyedi tervezésű Phantomja.

Rolls-Royce Phantom Oribe
A kivételes Phantom Oribe lenyűgöző sötétzöld-krémszínű fényezéssel rendelkezik, amelyet állítólag a japán Oribe kerámiák máza ihletett. Maezawa nagy gyűjtője ezeknek az antik kerámiáknak, és a hírek szerint annyira tetszett neki az ezeken használt zöld árnyalat – aminek a Bloomberg Billionaire Index szerint 3,6 milliárd dollár a becsült értéke –, hogy megkérte a Rollse-Royce-ot, ilyen színűre fényezzék legújabb, különleges autóját.

Rolls-Royce Phantom Oribe
Yusaku Maezawa

A meglepően visszafogott és kifinomult beltér a Rolls Royce és a Hermès dizájnereinek közös munkája: a francia divatház kesztyűpuhaságú Enea Green bőrével borítottak be mindent az ülésektől kezdve a kormányon át egészen a pezsgőtartóig.

Rolls-Royce Phantom Oribe
Maezawának az volt a kívánsága, hogy a Phantom ismertetőjegye, az ún. „galéria” – amely az utastér teljes hosszában végigfutó üvegburkolatú berakást jelenti – szintén egyedülálló legyen. A kézzel festett, nyitott pórusú Royal Walnut fára a francia illusztrátor és megannyi ikonikus Hermès selyemsál tervezője, Pierre Péron érdekes motívumai kerültek.

Rolls-Royce Phantom Oribe
További jellegzetesség a Hermès kétszínű szálból szőtt „Toile H” textíliája, melynek nevében a H a Hermèsre utal. Ebből van a tetőkárpit, továbbá ez díszíti a hátsó ajtók karfáját és a középkonzolt is. Meglepő módon Maezawa hanyagolta a villódzó Starlight Headlinert, pedig a Phantomoknak mindig csillagok borítják a mennyezetét.

Rolls-Royce Phantom Oribe
A Rolls-Royce vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös a Phantom Oribe elkészülésének hivatalos bejelentésekor „mérföldkőnek” hívta az autót, mivel az két híres és több mint három évszázados tapasztalattal és örökséggel rendelkező cég együttműködésének a gyümölcse. „Óriási megtiszteltetés volt együtt dolgozni egy ilyen, a kreativitásunkat próbára tevő és technikai értelemben is nagy kihívást jelentő projekten, illetve az is, hogy ilyen igényesen valóra válthattuk, amit megálmodott a megrendelőnk.”

Rolls-Royce Phantom Oribe
Igazság szerint a Phantom Oribe a Rolls-Royce és a Hermès kooperációjának második alkalmát jelöli, ugyanis 2008-ban terveztek egy acélszürke Phantomot a párizsi Four Seasons George V hotelnek. És míg az utóbbival reptéri transzfereket és városnéző utakat bonyolítanak, Maezawa egyedi Rolls-Royce-ának biztosan más lesz a rendeltetése.

Rolls-Royce Phantom Oribe

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek