A megmentett olasz istálló

Alfredo Vanotti építész megmentett és felújított egy észak-olasz parasztházat, mely a korai 1900-as években épült. Az eredeti struktúra egy mezőgazdasági épület volt, nagyon sok érzelmi értéket képvisel, az építész pedig úgy döntött, ebből amennyit csak lehet, megőriz.

“Ca Giovanni”

“Úgy hiszem, hogy egy történelmi pillanatot élünk át itt, meg kell újítanunk egy ilyen épületet, megújítanunk a történelmét és visszaadnunk a múlt anyagainak életét” – nyilatkozta Vanotti.

“Ca Giovanni”

A “Ca Giovanni” névvel ellátott ház külső vakolatát megtartották, míg a falak belső vakolatát eltávolították, előhívva az eredeti követ. Alfredo Vanotti visszaállította az eredeti történelmi tetőt, annak tartószerkezetével, gesztenyefa burkolatával és hullámos lemezeivel, mely megvédi a környezeti elemektől. Új beton padlót kapott, a nyílászárók pedig új fa kereteket.

“Ca Giovanni”

A helyet egy lakóépületté alakította, a földszintet istállóból magán dolgozószobává formálta. Az eredeti szénapadlás a felső szinten lakótérré változott és a központi helyen lévő tűzhely körül egy konyhát is kialakított.

“Ca Giovanni” Végül a korábbi tároló helyiség hálószoba és fürdőszoba lett. A projekten Vanotti a helyi művészekkel dolgozott együtt, hogy egyedi bútorokat tervezzenek. A székeket, szekrényeket és csillárokat felújították és újra felhasználták.

“Ca Giovanni”

“Ca Giovanni”

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek