A rekorder penthouse

A következő kérdések nekünk itt az öreg kontinensen valahol költőiek: Emlékszünk még arra a manhattani belvárosi triplexre, amelyik tavaly, a világjárvány idején, rekordáron kelt el? A drágán felújított, több mint 840 m², hat teraszos penthouse-ra a Broome Streeten? Arra, amelyik annak az épületnek a tetején van, ahol 2008-ban holtan találták Heath Ledgert? Amelyik 35 millió dollárnál valamivel többért kelt el, és így a valaha eladott legdrágább ingatlan a SoHo-ban?

Nos, üssük fel a rekordkönyveket, mert újra eladták ezt a tetőtéri lakást – ezúttal rekorddöntő 49 millió dollárért, és egy olyan off-market tranzakció keretében, amelyet a The Real Deal fedezett fel. A vevőt és az eladót Tal és Oren Alexander a Douglas Ellimantől képviselte.
Az eladó, akit soha nem azonosítottak nyilvánosan, nem végzett semmilyen változtatást és fejlesztést a penthouse-on, amelyet David Matlin és felesége, Lisa – akik 2011-ben 17,8 millió dollárért vásárolták meg a házat –, alaposan felújított.

Triplex

Matlinék 2018-ban 65 millió dollárért hirdették meg a felújításon átesett ingatlant, és a kért ár 43,75 millió dollárra csökkent, mielőtt 2020 szeptemberében 35,1 millió dollárért eladták. A legutóbbi adásvétel november elején zárult le, és az egyelőre azonosítatlan új tulajdonos alighanem a Szilícium-völgy egyik őrülten gazdag, hatalmi pozícióban lévő figurája.

Triplex
A műemlék jellegű, ötemeletes öntöttvas épületet 1873-ban építették, és számos eredeti eleme ma is érintetlen. A butikház a triplex penthouse-on kívül három loft stílusú lakást, valamint egy földszinti kereskedelmi duplexet tartalmaz, amely jelenleg Thomas O’Brien belsőépítész bemutatótermeként és stúdiójaként szolgál. A négy hálószobával, öt teljes és két fél fürdőszobával rendelkező penthouse összesen 709 négyzetméter. A féltucatnyi parkosított terasz további közel 325 négyzetméternyi szabadtéri életteret biztosít.

Triplex
A buszpályaudvar méretű nagyszoba önmagában több mint 130 m², 4,5 m magas mennyezettel és két kandallóval is rendelkezik, az étkezős konyha pedig álomszép sötét szekrényekkel és minden elképzelhető és megvásárolható kulináris kiegészítővel fel van szerelve. (Kinek támadt kedve feketére festeni a konyháját?) A fehérre meszelt téglafalú konyhában van egy hatalmas fatüzelésű kandalló, valamint két kisebb kamra és egy bortároló helyiség.

Triplex
A fő szintet a két saját fürdőszobás vendégszoba és egy tetőablakos iroda/könyvtár teszi teljessé. A második emeletet teljes egészében elfoglalja a főlakosztály, ami egy negyedik kandallóval, két terasszal, több gardróbbal, egy kávézó bárral és hűtőszekrénnyel, valamint két fürdőszobával is rendelkezik, mely utóbbiak közül az egyik jóval nagyobb, és egy látványos, faragott márványkáddal dicsekedhet.

Triplex
Bármilyen grandiózusak is az alsó szintek, a parti a legfelső emeleten zajlik. A kandallóval ellátott vetítőterem mellett van egy kis edzőterem és egy italpulttal felszerelt étkező is. Az étkező melletti másodlagos konyha, egy második mosókonyha és egy aprócska fürdőszoba a kompakt, kétszintes személyzeti lakosztály alsó szintjén találhatók.

Triplex
A gránitburkolatú teraszokon egyedi gázlámpák és integrált öntözőrendszer van kiépítve, hogy a növényzet friss és zöld maradjon. A hatalmas elülső teraszról a Broome Streetre látunk, a másik, belsőudvarszerű terasz pedig fűtött acél- és üvegtetővel, szabadtéri tévéző-sarokkal, beépített grillsütővel és egy újabb fatüzelésű kandallóval büszkélkedhet.

Triplex

A penthouse napsütötte déli végében található kisebb teraszon egy süllyesztett fürdő található, ahonnan panoráma kilátás nyílik a városra. Az ingatlanhoz tartozik még az alagsorban lévő három nagy privát tárolóegység is, melyek egyike egyedi beépített szekrényekkel rendelkezik, a másik, hőmérséklet-szabályozott pedig bor, szőrmék és más értékes, hőérzékeny tárgyak tárolására alkalmas.

Triplex
Nem tudni, mi magyarázza az egyetlen év alatt bekövetkező 14 millió dolláros árnövekedést, mivel az ingatlanlistázó ügynök, Tal Alexander szerint semmi sem változott. De lássuk be, ha milliárdokban számolnánk a vagyonunkat, akkor egyáltalán nem is érdekelne minket. Plusz, nem mintha az új tulajdonosnak gondot okozna, de tényleg nem kell egy dollárt sem költeni felújításokra. Szóval ez van.

Triplex

 

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek