A tengerparti torony

A Kengo Kuma & Associates bemutatja egyik legújabb projektjét, az Aman Miami Beach Residences-t, amely a város vibráló szellemét ötvözi a nyugodt természeti harmóniával. A tengerparti tornyot az Aman vendéglátóipari márka számára tervezték, amelynek luxusszállodák sora már lenyűgöző helyszíneket foglal el szerte a világon. Ha elkészül, a projekt az építész első lakótornya lesz az Egyesült Államokban.


A Kengo Kuma által tervezett rezidenciák egyike lesznek az Aman két fejlesztésének a tengerparti területen – közvetlenül a szomszédban egy történelmi art deco épületet fognak felújítani a Denniston Jean-Michel Gathy vezetésével, hogy az Aman Miami Beach Hotel legyen. A Kengo Kuma & Associates csapata megjegyzi az art deco szomszédjának hatásait a társasházi torony tervezésénél. A projekt kortárs szemüvegen keresztül merít a stílusból, miközben a természettel való harmóniát ünnepli a természetes fából készült anyagpalettával.

Aman Miami torony
Az Aman Miami lakótorony olyan könnyedséget testesít meg, amely egyszerre példázza Kengo Kuma utánozhatatlan stílusát és merít a tengerparti helyszínből. Az épület három emelet magasan a föld fölé emelkedik, egy sor függőleges fa lécekkel kiképzett pilléren, amelyek könnyűnek tűnnek, és gólyalábakra emlékeztetnek. Ezek az elemek több mint esztétikai választás – a torony megemelésével, amely a tengerparti környezetben gyakori döntés, az építészek remélik, hogy a beljebb fekvő szomszédok számára is megmarad az óceánra nyíló kilátás.

Aman Miami torony
Fentebb az épület tizennyolc emelet magasan emelkedik a part fölé, és lágyan ívelt élekkel lépcsőzetes térfogatként formálódik. Az átlátszó homlokzaton függőleges fából készült éteri lamellák láthatók, amelyek teljes magasságú üvegfalak előtt tágas, körbefutó erkélyekre nyílnak. A projekt huszonhárom, teljeskörűen kiszolgált, Aman márkájú magánlakást hoz létre.

Aman Miami torony
A Kengo Kuma által tervezett Aman Miami torony fő átriumában a lakókat egy egyedi fa rácsszerkezetű, parametrikus „repülő fa” lombkorona fogadja. Az expresszív elem jól példázza Kuma hagyományos anyagok és modern technológiák harmonikus ötvözését. Összességében az építészet finom, nyugodt lesz, és a wabi-sabi japán filozófiájában és a természetes egyszerűségben rejlő bölcsességben gyökerezik”. A csapat megjegyzi, hogy ez a vízió tükrözi az Aman etikáját, amely a bonyodalmak nélküli nyugalom, csend és csoda etikáját tükrözi.

Aman Miami torony
A projektben az építész „a hely iránti érzékenység” megszokott megközelítése lesz látható. A szerkezet fa lamellái az alaptól a csúcsig összekötik az emeleteket, míg az egyes szinteken lévő késhegyes födémek mozgást és ritmust sugallnak. Ezek a szögletes födémek részben megvédik a körbejárható teraszokat és a padlótól a mennyezetig érő ablakokat Miami átható napsütésétől.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek