A varázsló tolla

J. K. Rowling brit írónő 1997-ben ismertette meg a világgal Harry Pottert és a Roxfort varázslóiskola világát. Azóta a könyvek és a filmek is rengeteg Harry Potter-témájú árucikket ihletettek.

dizájnerek, beépítették a varázslatot alkotásaikba, akár ruhákat akár tollakat terveznek. Rowling műve nemrégiben egy olasz luxuscikkgyártót is arra inspirált, hogy egyesítse a varázslatos elemeket egy lenyűgöző tollkollekcióban. A finom, művészi kivitelű töltőtollairól ismert Montegrappa a varázslatos Roxfort világát idézi meg a Harry Potter: Hogwarts L.E. névre keresztelt, limitált példányszámú tollkollekciójával.

Toll
A kollekció a sterling ezüst kiadásban 142 töltőtollat és 142 golyóstollat tartalmaz, amely a Roxfort 142 pajkos lépcsőjére utal. Minden egyes vésett, zománcozott, kövekkel díszített toll a fikciós boszorkány- és varázslóiskola előtt tiszteleg.

Toll
A kézzel készített, gyűjtenivaló tollak elegánsan gravírozott dizájnnal, guilloche és vermeil technikával készültek, és egy piros kabóchon drágakő emlékeztet az első könyvben szereplő Bölcsek kövére. A sterling ezüst egy rácsot alkot, amely az iskola és négy házának, a Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff és Slytherin pajzsát keretezi. A színes zománcpanelek az egyes házak egyedi tulajdonságaira utalnak.

Toll
A tollgyűjtemény a Montegrappa tollkészítő Bassano del Grappa egyik legkiemelkedőbb munkái közé tartozik. Mindegyik toll ezüst rugós csíptetővel rendelkezik, a sterling ezüst változaton sárgaarany bevonattal. A hét 18 karátos sárgaarany töltőtoll az iskola hét emeletét, a négy golyóstoll pedig a négy házat jelképezi.

Toll
A töltőtollak dugattyús töltésűek és 18 karátos arany tollhegyekkel vannak ellátva. Mindegyik toll kupakján maradt hely egy név vagy monogram bevésésére. A Montegrappa Harry Potter: Hogwarts L.E. töltőtoll kiskereskedelmi ára 3995 euró, és egy luxus fa bemutatódobozban kapható, amely biztonságban tartja a gyűjtői különlegességet.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek