Spirálház

Az ANTIREALITY által tervezett Spiral House egy konceptuális, sziklás tájba integrált tengerparti villa. A kísérleti projekt lényege a házak megszokott, funkcionális elrendezésének megkérdőjelezése.

Spirálház

A Spiral House tulajdonképpen egy hosszú, folyosószerű tér, ahol az egyes helyiségek egyszerre szolgálnak átjáróként és alapvető belső terekként. A szerkezet a legkevésbé privát terekkel kezdődik, melyeket nappali funkciókat betöltő terek követnek és a fő hálószoba zár le, mely utóbbit a toronyban található kilátóterasz koronáz meg.

Spirálház
A belső teret különböző színekre (rózsaszín, sárga, fehér és lila) festett fa modulok osztják fel. A blokkok olyan tereket foglal magában, ahol elengedhetetlen a privát szférára.

Spirálház

Ezek a rugalmas helyiségek szabad átjárást biztosítanak akkor is, amikor valaki épp tartózkodik egy adott térben. A fából készült modulok nemcsak önálló szobákként funkcionálnak – ezek alkotják a nyitott terek közötti elválasztást/falakat is.

Spirálház

A teljes szerkezeten végighaladva utazást teszünk a külső homogén szerkezetbe süllyesztett terek különböző tipológiáján keresztül. A színes modulok belülről és kívülről is finom, szivárványos hatást kölcsönöznek a háznak.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek