Ablak a világra

A ZXD építészei bemutatták egy kínai kiállítási csarnok tervét, amely egy új város megjelenését is dokumentálja. A hivatalosan „Kaizhou Új Várostervezési Kiállítási Csarnok” névvel illetett épületet leginkább a közepén helyet kapó, nagy légüres rész határozza meg, amely „ablakként” nyílik a környezetére.

ZXD

Ugyanakkor egy híd szeli át az említett az üres térrészt, amely összeköti az egyik oldalon található dombot a helyszín másik oldalán fellelhető a lótusz tóval. Azon a ponton, ahol a híd találkozik a szerkezettel, egy szabadtéri nyilvános tér formálódik meg az egész kompozíció középpontjában.

ZXD

A már építés alatt álló kiállítási csarnok Kaizhou városában, Szecsuán tartományban található Deyang városának szomszédságában helyezkedik el.

ZXD

„Az új város kiemelkedő fejlesztési övezetén belüli elhelyezkedés azt is jelenti, hogy a kiállítóterem nem csupán az új település fontos nyilvános tere, hanem a legközvetlenebb ablak is egyben, amelyen keresztül az új város megmutatja magát” – nyilatkozták a ZXD építészei.

ZXD

A kiállítóterem két épületrészből tevődik össze, amelyek a középső üres rész két oldalán helyezkednek el. Mindegyik rendelkezik saját bejárattal, kijárattal és függőlegesen helyet kapó, a gyalogosok számára kialakított útvonallal.

ZXD

Az első emeleti előcsarnok összeköti a déli és az északi térrészeket, és a recepció csarnokaként is szolgál. A projekt egymásra halmozott szintjeit hatékonyan ellensúlyozzák olyan teraszok és szabadtéri gyalogos ösvények létrehozásával, amelyek a tetőre vezetik a látogatókat.

ZXD

Innen pedig a jelenlevők megcsodálhatják az új város növekedését és formálódását, amelynek természetesenen a kiállítási csarnok is szerves részét képezi.

ZXD

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek