Ágyak ágya

A Drake számára készült 400 000 dolláros luxusmatractól kezdve a 14 láb hosszú, egyedi, kör alakú ágyig, Hästens alkotásai az ágyfelszerelések krémjét képviselik – és ez a legújabb ágyukra is igaz.


A svéd családi vállalkozás most mutatta be exkluzív új modelljét, amelyet találó módon drēmər-nak, azaz álmodozónak neveztek el, és amelyet az emberi elmének az ereje és a megnyilvánulásának végtelen lehetőségei ihlettek. A matracgyártó 170. évfordulója alkalmából a drēmər az alapító Pehr Adolf Janson és az „álmodozók” (azaz mesteremberek) hat generációja előtt tiszteleg, akiknek nagy szerepe volt abban, hogy a Hästens ilyen jelentős luxusnévvé vált.

Hästens
A drēmər név a világhírű belsőépítész, Ferris Rafauli tollából származik, aki korábban a fent említett kanadai rapper tulajdonában lévő Grand Vividus modellt tervezte. A pazar ágyat – magas árfekvésű elődeihez hasonlóan – több mint 300 órán keresztül, aprólékos kézimunkával készítették a vállalat legmodernebb „Mikulásműhelyében” a svédországi Köpingben.
„A drēmər kollekció tervezésekor hű maradtam a technikához, amelyben mindig is hittem – a művészet és a tudomány ötvözésében –, valamint a minden részletben való kompromisszumok nélküli minőség és kivitelezés iránti elkötelezettséghez” – mondta Rafauli. „A drēmər kollekció minden darabja, az ágytól kezdve a fejtámláig, ezt a tervezési technikát ötvözi a világ legkiválóbb természetes anyagaival és a Hästens kiemelkedő ágykészítési technikáival.”

Hästens
Tisztelegve a Hästens nyeregkészítő múltja előtt, a Rafauli jellegzetes, kockás szövettel kárpitozta az ágyat, melyet Hästens márkajele által inspirált lovas minta díszít. A szövet a Grand Vividus szövetére emlékeztet, ráadásul ugyanabban a négy színben (Traditional Blue, Black Shadow, Natural Shale és Phantom Charcoal) kapható.
Az ágy alapja pedig a cég védjegyévé vált pamut, gyapjú, len és lószőr kombinációjával készült. Ez utóbbit azért választották, mert engedi a természetes szellőzést, így frissen tartja az ágyat alvás közben. A Rafauli a nyeregkészítéshez használt anyagok közül is beépített néhányat, mint például polírozott bőrt és fémet.
Azonban ami ténylegesen megkülönbözteti a drēmərt a Grand Vividustól és másoktól, az a gyönyörűen kidolgozott bársony fejtámla, amely bonyolult csövekkel és a kockás szövetet kiegészítő feltűnő árnyalattal rendelkezik. Az ágy lábánál egy ezüstözött sárgarézlemez is található, amelyre a “Drēmər, The day is yours” feliratot, valamint a “Hästens” és a “Ferris Rafauli” feliratot vésték. Az ágy elegáns, lakkozott falábakat kapott, amelyeket kizárólag a drēmər számára terveztek, és amelyek fekete és kék színben kaphatók.

Hästens
Mint minden Hästens ágy, a drēmər is testre szabható, tehát a testalkatunktól kezdve a hőmérséklet-preferenciánkon át a kívánt rugalmassági szintig mindenhez alkalmazkodik. Az összes szabványos méretben kapható, de mi is megszabhatjuk a hosszúságát és szélességét. Mindennek tetejébe a matrac a márka egyik jellegzetes „ágymasszírozójával” is kérhető, ami elősegíti, hogy a matrac csúcsformában maradjon.
„Abban a pillanatban, hogy lefekszel a drēmər ágyra, kiszakadsz a valóságból, és a nyugalmat és a tisztaságot érezve relaxációs állapotba kerülsz” – teszi hozzá Rafauli.
A március 22-től kapható drēmər ára 35 790 dollárról indul. Figyelembe véve a Champagne Papi ágyának az árát elég jó vételnek számít.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek