Akár a postás is kihozhatja ezt a kanapét

A bostoni házaspár, Mohamed Kamal és Reham Khalifa a Kickstarteren rajtolta el lenyűgöző kanapékoncepcióját. Az Elephant In A Boksz (elefánt a dobozban) névre keresztelt összehajtható kanapé egy apró dobozban érkezik majd a postaládánkba, és az alkotók szerint öt percbe sem telik összerakni. A papírrácsbetétes kanapét egyszerűen csak ki kell hajatnunk, a helyére tennünk és rátenni a díszpárnákat.

Elephant In A Box

„Ha már éltél Bostonban, gyakran láthattál elhagyatott kanapékat heverni az út szélén. Az emberek költözéskor egyszerűbbnek látják kidobni a megunt bútoraikat, mint magukkal vinni azokat. Ezért született meg az Elephant In A Boksz. Már volt egy saját üzletünk, ahol papírrácsbetétes technológiát alkalmaztunk (nem bútorgyártásban), azonban mivel láttuk az anyag előnyeit, úgy döntöttünk, megpróbálkozunk egy új iránnyal.” – mondta Mohamed Kamal.

Elephant In A Box
A 45 kilogrammos két férőhelyes kanapét könnyű mozgatni, és még a UPS is házhoz tudja nekünk szállítani. Több színben is elérhető.

Elephant In A Box
„A legnagyobb kihívást az összehajthatóság jelentette. A lényeg a szállíthatóság volt tervezés során, valamint azt is ki akartuk küszöbölni, hogy millió szerszámra legyen szükség az összeszereléshez. A másik kérdés az volt, hogyan férjen bele mindez csupán egy dobozba, de megoldottuk.”
A technológia lényege, hogy a bútor összehajtható, de sosem veszti el eredeti formáját, illetve óriási a teherbíró képessége is. Saját súlyának négyszázszorosát is elbírja.

Elephant In A Box
Az Elephant In A Box jelenleg befektetőket keres Kickstarteren. Az ára körülbelül 890 dollár lesz, de előrendelésben akár 499 dollárért is megveheted. Az első darabok idén szeptembertől indulnak el új tulajdonosaik felé.