Antony Gibbon: Möbius-szalag

Antony Gibbon építész munkáját kísérleti formai jegyek és a természetes környezettel való kölcsönös kapcsolat jellemzik.

Antony Gibbon

Legújabb munkájával, a „Mobius” elnevezésű épülettel Gibbon a Möbius-szalag, a kétdimenziós, ugyanakkor egyetlen oldalból és egyetlen élből álló felület koncepcióját térképezi fel.

Antony Gibbon

Az építész körbejárja ezt a rendellenes felületet – belső és külső tér nélkül – és alkalmazásának térbeli lehetőségeit egy betonból készült lakóépületen.

Antony Gibbon
Antony Gibbon a matematikai formát egy körkörös lakótérként használta fel, amelynek középpontjában egy nyitott enteriőr terül el. Míg a beton felület felfelé csavarodik, a teret a padlótól a plafonig érő üveg ajtók határozzák meg, amelyek az életterek és a környezet között húzódnak, továbbá a félhold alakú úszómedence, amely a ház mindkét oldalát közrefogják.

 

Antony Gibbon

 

A tér középpontja egy körkörös konyha közvetlenül az ugyanakkor átmérőjű napfényablak alatt. Egy csavarodó lépcső öleli át a szalagot, amely a szokatlan formát befedő tetőteraszra vezet.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek