Az UFO rezindecia

A Frank Lloyd Wright egyik tanítványa és a Taliesin Architects társalapítója, John Rattenbury által tervezett Charles és Alta Myers rezidencia – ára 5 995 000 dollár – továbbra is az organikus építészet elveiben gyökerezik, amelyet Wright élt a tervezési etikájában. A lakóépület az amerikai North Scottsdale-ben, a Desert Highlands közösségben található, amely mintha a domboldalból nőne ki, ahogyan kötődik a környezetéhez.


Wright pártfogoltja követte ösztönös éleslátását, hogy a Pinnacle Peak lábánál lévő, sziklákkal tarkított természetbe simuló folyamatos íveken keresztül fektesse le az otthon alapjait. A körülbelül 930 négyzetméternyi területen a tervezés több tetőformát jelenít meg, hogy megtörje a tereket, amelyek mind űrhajók lemezeihez hasonló alakúak, és hogy a rezidenciának egyfajta egyéniséget kölcsönözzenek. A dekoratív részletek a sivatag formáit és színeit tükrözik, a homokszínnel az élen. Az otthon időtállónak és egyedinek tűnik a design története révén, ahogy az eladók fogalmaznak.

John Rattenbury
A ház nagyvonalú tereket kínál, amelyek magukban foglalnak egy tulajdonosi lakosztályt, vendégszobákat, egy szaunával ellátott edzőtermet, irodákat, szórakoztató tereket, hivatalos étkező-, családi és nappalit, valamint egy különálló vendégházat.

John Rattenbury
A medencetér megdöbbenti a vendégeket a sziklák adalékanyagával, amelyek a design drámaiságát fokozzák. Egy teljes szabadtéri konyhai rész, zuhanyzó és medencefürdő teszi teljessé az úszás.

John Rattenbury
„A helyszínen a ház kiterjedt parkolási lehetőséget kínál öt személy számára, és még többet is a széleskörűen bőséges tároló- és üzlethelyiséggel. Az egyedi, zárt telek nagyon privát, ahol az enyhe domboldali viszonyok lehetővé teszik a völgyre nyíló pazar kilátást és a zavartalan naplementéket”- osztják meg az eladók.

John Rattenbury
Az organikus építészet és a parancsoló helyszín mellett a díszítőelemek – például az ólomüveg, az ajtók és más belső részletek – mindegyike a Taliesin Architects és a társult művészek egyedi tervei alapján készült. Egy speciálisan szabadalmaztatott rézszínű fríz díszíti a tető szélét, egyedi hangsúlyt adva, míg a tetővonalak és a tömegformálás a természeti környezetet idézi.

Az eladók elmondása szerint a rezidenciát még soha nem kínálták eladásra. „A közelmúltban az eredeti design teljes tiszteletben tartásával felfrissített, kortárs anyagokat talál, amelyek közé tartozik a fapadló, az egyedi kő, a friss festés, a szőnyeg, a frissített csaptelepek, készülékek és sok más”.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek