Bábel

Az NBBJ építészstúdió által az Amazon második főhadiszállásának tervezett spirál alakú üvegtorony engedélyt kapott a virginiai Arlingtonban. A The Helix nevű, feltűnő torony egyike lesz annak a három Arlington megyei irodaháznak, amelyek az Amazon második főhadiszállását, az Amazon HQ2-t alkotják majd.

Az Arlington megyei tanács, az öttagú irányító testület egyhangúlag jóváhagyta a döntést a 106 méter magas spirális torony megépítéséről, amelyet a „kaki emoji”-hoz hasonlítottak. Az eredetileg 2021 februárjában javasolt The Helix hosszadalmas engedélyezési folyamaton ment keresztül, amely számos közmeghallgatást is magában foglalt.

Az NBBJ által „egészséges munkavégzést javasló környezetként” tervezett The Helix a külseje körül spirálisan kanyargó, fákkal borított sétautakat tartalmaz majd, amelyeken az alkalmazottak sétálhatnak.

The Helix
Virginiát egy országos versenyt követően jelentették be az Amazon HQ2 otthonaként. Az online kereskedő 2018-ban azt tervezte, hogy második központját Arlington és a New York-i Long Island City negyedben lévő helyszín között osztja fel. Ezt a döntést 2019-ben elvetették, miután Queens lakói és politikusai azzal érveltek, hogy a projektnek a területen való megépítése tovább súlyosbítaná New York már így is égig érő bérleti díjait és szűkös épített környezetét.

The Helix

Az Amazon HQ2 épületei a tervek szerint Arlington megye legmagasabb épületei közé fognak tartozni, és kiemelkednek majd a közeli District of Columbia égtájából, ahol a felhőkarcolók építése tilos.

The Helix

A The Helix tervének nyilvánosságra hozatala után az emberek a közösségi médián keresztül gúnyolódtak a szokatlan szerkezeten, azt sugallva, hogy az a lágy fagylaltoktól kezdve a karácsonyfán át a kaki emojiig mindenre hasonlít.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek