Bútorok zenére és videóra

Az ecuadori építész, Felipe Escudero nemrégiben indította el a zenére, videóra, divatra és tárgyakra összpontosító multidiszciplináris OBIO projektet.

Legújabb munkája, a NEAR LIFE egy olyan funkcionális bútorgyűjtemény, melynek esztétikája az élet fogalmát járja körbe. A természetből inspirálódó Escudero minden egyes terméket úgy tervezett, hogy úgy érezze, megelevenedik, mintha lelket kapott volna. Időtlen formatervezés, amely a csúcstechnológiát kézzel készített elemekkel ötvözi.

Obio-Felipe Escudero
Az OBIO – NEAR LIFE kollekcióhoz Escudero a korszerű, tartós, ipari anyagokat puha és kényelmes textíliákkal kombinálta, hogy megfeleljen a mindennapi használat szükségleteinek. „A kézművességet a technológiával párosítjuk, az anyagokat innovatív módon formázzuk, hogy olyan hatásokat érjünk el, amelyek a fénytől és a felhasználó nézőpontjától függően változnak.

Obio-Felipe Escudero

Ennek eredményeképpen olyan tárgyak születnek, amelyek mintha a jövő kövületei volnának, és atemporális vonásokat fejeznek ki” – osztja meg az építész.

Obio-Felipe Escudero
A felhasznált anyagok közé tartozik a lakkozott fa, a kézzel készített üvegszál, a brazil ónix és az autófesték is. Ráadásul az elegáns és a kézműves hangulat kombinációját monoton és teljesen fehér árnyalatok egészítik ki, amelyek tisztaságérzetet nyújtanak.

Obio-Felipe Escudero

Az OBIO bútorcsalád egy ecuadori rezidencián látható, amelyet persze Felipe Escudero építészstúdiója készített. A Magnólia elnevezésű projekt brutalista és egyszerű elemeivel tökéletes háttérként szolgál a kollekció számára.

Obio-Felipe Escudero

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek