Charlie és a csokoládégyár

A Mizzi Studio tervezőiroda elkészítette a Family Kitchen, a Kew Gardensben található gyerekétterem belső tereit, amely a Charlie és a csokoládégyár című film esztétikáját ötvözi egy “botanikai tudományos laboratóriummal”. A London délnyugati részén, a Kew-i Királyi Botanikus Kertek területén található étteremben olyan szeszélyes dizájnelemek találhatók, mint egy alma alakú ülőke, óriási, fából szőtt gombaszobrok és egy magenta színű etiópiai Enset fa.

Mizzi Studio

A fantasztikus étterem színpalettája élénk rózsaszínű, gombás barna és leveles zöld színekből áll, amelyeket szándékosan úgy választottak ki, hogy a természetben található növényeket és ételeket idézzék. A belső tér “egy varázslatos világ” – mondta Jonathan Mizzi, a Mizzi Studio igazgatója. “Kertek, erdők és erdők varázslatos világát terveztük, ahol az ember mintha a természettel együtt élő apró lények méretére zsugorodott volna, amit úgy lehetne leírni, hogy a Charlie és a csokoládégyár találkozik a botanikai tudományos laboratóriummal” – mondta.

Mizzi Studio

A családi konyhát befogadó épületért a HOK építésziroda felelt, és különös figyelmet fordított arra, hogy az épület zökkenőmentesen illeszkedjen a környezetébe az UNESCO világörökség részét képező Kew Gardensben. Ennek érdekében a cég mind kívül, mind belül szabadon álló faanyagot használt. Stuart Ward, a HOK építésze szerint ez a fenntartható anyag kapcsolatot teremt az étkezdén kívüli természeti világgal. “A kertek kiterjesztéseként az étteremben interaktív és oktatási célú installációk találhatók, amelyek a Királyi Botanikus Kertek kutatásait és munkáját népszerűsítik” – mondta Ward. “A faváz tapintható kapcsolatot biztosít a környező kertekben bőségesen megtalálható természetes anyaggal, így a gyerekek egyszerű és nyilvánvaló módon azonosíthatják azt” – magyarázta.

Mizzi Studio

Az építészek a közeli üvegházak formatervéből is merítettek, és egy teljesen üvegezett, átlátszó keleti homlokzati teret választottak. Ez panorámás kilátást biztosít a vendégeknek a szomszédos gyermekkertre az éttermen kívül. “Az üvegházak praktikusságát és szépségét kölcsönözte a tervezőcsapat, hogy ösztönözze a természetes fény bejutását az étterembe, miközben maximalizálja a vizuális kapcsolatot a kertekkel” – mondta Ward.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek