Csőház

Szergej Kuznyecov a KROST-tal közösen tervezte meg a „Russian quintessential”-ra keresztelt, függesztett, csőszerű lakóházat, melynek falán a környező táj tükröződik. A rozsdamentes acél burkolatú szerkezet az Archstoyanie fesztiválon adták át, amelyet a Kaluga régióban, a Nikola-Lenivets művészeti parkban tartottak. A ház teljes értékű lakóépületként funkcionál: kényelmesen lehet benne főzni, zuhanyozni, aludni – élni.


Szergej Kuznyecov A projekt egyik fő jellemzője a 4 mm-es rozsdamentes acélból készült, illesztés nélküli burkolat. Ez alá egy olyan rendszert bújtattak, ami elnyeli az eső dobolásának hangját.

Szergej Kuznyecov

A belső teret modern stílusban, fa és fém felhasználásával rendezték be, biztosítva mindent, ami a kényelmes élethez szükséges. A ház kiemelkedő példája annak, mikor a modern építészetet minőségi anyagokkal, technológiával, és rendkívüli megoldásokkal társítják.

Szergej Kuznyecov
„Nikola-Lenivets olyan hely, ahol a természet, a művészet és a tehetség igazi varázslatot teremt. Hálás vagyok az Archstoyanie kurátorainak a lehetőségért, hogy részt vehettünk ebben a hihetetlenül izgalmas folyamatban. Érdekesnek volt számomra megfogalmazni, hogy mi számít ma tökéletességnek az orosz építészetben, illetve bebizonyítani, hogy rengeteg kiváló minőségű dolgot lehet létrehozni országunkban” – nyilatkozta Szergej Kuznyecov.

Szergej Kuznyecov

„Így született meg a projekt, amelynek megvalósításában nagy szerepe volt a kollégáimnak is. Remélem, hogy ez a történet valamiképpen folytatódni fog, és releváns marad a jövő generációi számára is.”

Szergej Kuznyecov
A cső alakú szerkezet átmérője 3,5 méter, hossza 12 méter. Mivel lejtős terepen található, szó szerint a levegőben lóg. Megalkotásához komplex mérnöki technikákat alkalmaztak, amelyeket általában a hajóépítésben használnak. Példának okáért az épület vázát, akár egy hajótestet, támasztó bordákból alakították ki, és lenyűgöző, körülbelül tizenkét tonnás súlyát mindössze hat csavar tartja egyensúlyban.

Szergej Kuznyecov
„A fémváz alapját, akár egy hajótest esetében, keresztirányú, teherbíró bordák alkotják, amelyek egymástól 500 mm-es távolságra vannak elhelyezve, és hosszgerendákkal vannak összekötve. A pavilon belsejében található poliuretán habszigetelésnek köszönhetően az épület egész évben megőrzi kellemes hőmérsékletét. Kivételes példája ez annak, mikor merész és eredeti ötletek modern ipari és technológiai komplexumban rejlő lehetőségeknek köszönhetően válnak valóra” – mondta a KROST vezérigazgatója.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek