Darth Vader flottahajója

Azt mondja az európai jachttervező, aki az elmúlt évtizedben csupa „minimalista, futurisztikus és elegáns” hajókkal rukkolt elő, hogy új, 492 lábas hajója úgy néz ki, mint „egy ismeretlen tárgy, amely a horizont felett lebeg”. 


Az Ono névre keresztelt jacht ék alakú; éles orr-résszel és elegáns, a tat felé keskenyedő felépítménnyel rendelkezik. Így olyan, mintha egy, az óceán mélyéről felbukkanó UFO lenne.

ono
Másik megkülönböztető jegye a gigantikus előfedélzete. Annyira hosszú, hogy helikopterleszállóval is felszerelték, megkönnyítve így a ki- és beszállást. A hátsó fedélzet se semmi, ahol a végtelen medence az alatta lévő strandklubba zuhan. Néhány lépéssel lejjebb található a hatalmas úszó platform, amely helyet kínál a vízparti koktélozáshoz, valamint közvetlen hozzáférést biztosít az óceánhoz.

ono
Az Ono alumínium, üvegszál és edzett üveg keverékéből készült fekete külsővel rendelkezik, amely futurisztikus megjelenést kölcsönöz. Úgy is mondhatjuk, hogy nem nézne ki rosszul Darth Vader flottájában.

ono

Kazar néhány extramodern technikai elemet is beépített, mint például a tetőn elhelyezett napelemek, amelyek tiszta, zöld áramot termelnek, valamint egy pár kihajtható platformot a hajó közepén. A két teraszon belül találunk egy mozit, illetve egy garázst a különböző vízi gépek számára.

ono
Kazar szerint fedélzetét tekintve az Ono olyan, mint egy „úszó villa”. Három elnöki lakosztály, öt kabin és egy teljes legénység számára biztosít helyet. Természetesen van elég hely beltéri és kültéri szórakozáshoz is.
Kazar azt mondja, hogy van még néhány projektje, melyek a következő hónapokban fognak megjelenni.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek