Dune Taxi

A német autógyártó most mutatta be a Dune Taxi nevű, teljesen elektromos hajtású, terepjáró prototípusát. A túlzásba vitt harci jármű egyébként nem csak a show kedvéért készült, a BMW megépítette a jármű működő változatát.

Az EV a főszereplője annak az új kisfilmnek, amelyet az autógyártó közel-keleti részlege a hét elején tett közzé a YouTube-on. A klipben a titokzatos Dune Taxit – amelyet Abdo Feghali rallyversenyző vezet, a navigációban pedig az Outer Banks sztárja, Madelyne Clyne segít – egy pár X6 Competition SUV-val versenyez az Abu Dhabi Liwa oázisát körülvevő utakon. A Red Bull Driftbrothers által vezetett X6 Competitions a videó nagy részében képes lépést tartani velük, de végül a Dune Taxi magától ellő, és otthagyja őket a porban.

A klipben igazán elképesztő vezetés látható, különösen, ha valaki rajong a sivatagi versenyekért. Az igazi csúcspontot azonban a záró szakasz jelenti. Ekkor Feghali és Clyne úgy döntenek, hogy az akkumulátorral hajtott vadállattal egyenesen felviszik a Tal Moreebre, a 300 méter magas, 50 fokos lejtésű homokdűnére – és viszonylag könnyedén meg is teszik. A 4×4 nem az első, amelyik feljutott a dűne tetejére, de ahogyan azt számtalan YouTube-videó is mutatja, ez nem könnyű mutatvány.
Az, hogy képes meghódítani a Tal Moreebet, egyike azon kevés értékes dolognak, amit jelenleg a Dune Taxiról tudunk. A videó gyötrelmesen kevés részletet közöl az EV-ről, bár az áll benne, hogy a hajtáslánc 536 lóerőt tud, és 16 hüvelykes rugóúttal rendelkezik. Karosszériája – amely Natural Fibre Reinforced Polymerből, egy szénszálashoz hasonló növényi alapú anyagból készül – feltűnő hasonlóságot mutat az Odyssey 21-gyel, egy sivatagi versenyautóval, amely az Extreme E-ben versenyez – mutat rá a Jalopnik.
A BMW így akarja jelezni, hogy készen áll a versenysorozatban való indulásra? Nagyon reméljük.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek