Élvezet a köbön

A dán tervező, Nina Bruun, gondolt egy merészet, vagy talán azt is mondhatnám, hogy magasröptűt de mégis mindezt miniben és 3D-ben kinyomtatta a Mount Everestet egy whiskys pohár belsejében, méghozzá 1: 230 000 méretarányt használva.

Elsődleges célja pedig a fogyasztási élmény következő szintre emelése volt. A Liiton számára készített precíziós pohár azt ígéri, hogy csupán 18 másodperc alatt hűti le kedvenc italát, méghozzá teszi mindezt a szabadalmaztatott úgynevezett „chill-charge” rendszerének köszönhetően, amelyet úgy aktiválhatunk, hogy a nagy becsben tartott poharunkat a használat előtt a fagyasztóban tároljuk.

Mount Everestes whiskey-s pohár

„Úgy gondoljuk, hogy a whisky fogasztás az igazán elhivatottak számára szent élménynek minősül” – nyilatkozta a Liiton alapítója, Peng Lin. „A legapróbb részlet is árnyalhatja az élményt és jobbá teheti a whiskeyt.”

Mount Everestes whiskey-s pohár

Következésképpen a Mount Everest pohár az esztétikus megjelenést hordoz magában, amelyet kellemes érzés a kezünkben tartani és fokozza a kortyolgatás andalító élményét. Ahhoz, hogy kellően felszabadítsuk és kihangsúlyozzuk az italban fellehető ízeket, nem kell mást tennünk, mint óvatosan zabolázott hullámaival körbeölelnünk a híres hegyvonulat magaslatait, ahol a beépített levegőztetés természetesen módon felszabadítja az italban rejlő valódi ízeket.

„A legkorszerűbb megközelítést és technológiát ötvözük a megvalósítás során. “Számtalan whisky-szakértővel beszélgettünk – a lepárlóktól kezdve a keverés mesterein az úgynevezett „mixológusokon” át egészen az ínyencekig -, hogy megteremtsük a lehető legteljesebb, hamisítatlan whisky-élményt.”-nyilatkozta Lin

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek