Elképesztő fejlesztés indult Tokióban

A londoni Heatherwick Studio bemutatta, hogyan képzelik el a projektet, amely Tokió Toranomon-Azabudai kerületét fejleszti tovább. A stúdió egy óriási közösségi teret hozott létre, ahol irodák, lakások, üzletek, valamint egy iskola és egy templom is található majd.

Heatherwick Studio

A stúdió Tokió szellemiségét akarta megmutatni ezzel a projekttel. A tervezőknek egy bonyolult, nem szabályos formájú területtel kellett gazdálkodniuk, így egy pergolaszerű rendszert hoztak létre, amely egyesíti a különböző elemeket.

Heatherwick Studio

„A koncepcióval új logikai elrendezést alakítottunk ki ezen a területen úgy, hogy üzletek, lakások, szállodák, valamint egy iskola is helyet kaptak.” – mondta Thomas Heatherwick.

Heatherwick Studio
A hullámos struktúra dombként emelkedik ki a földből. Kialakításának köszönhetően rengeteg természetes fény árad be a helyiségekbe. Természetesen rengeteg hagyományos japán megoldást is alkalmaztak.

Heatherwick Studio

„Az új fejlesztések gyakran túl sarkosak és sterilek. Mi inkább emberközpontú megközelítést alkalmaztunk, így sok zöld felületet álmodtunk meg az épületekhez.”

Heatherwick Studio
A természetes völgyben található terület topográfiáját teljesen kihasználták a tervezés során. Minden egyes épület alkalmazkodik a tájhoz, számos rejtett kert és udvar található majd a környéken. A projektet 2023-ra fejezik be.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek