Vibráló és monumentális luxusház épült a sivatag kellős közepén

Egy csapat fiatal moszkvai építész álmodta meg ezt a luxusházat, amely a mexikói Sonora-sivatagban épült fel. A tervezők a leendő tulajdonossal közösen dolgozták ki a terveket.

Sonora ház

A család minimalista geometriával és szögletes sarkokkal kirakott otthonra vágyott. Mindezt úgy, hogy házuk ne csupán egy színes doboz legyen ablakokkal.

Sonora ház

A csapat nem akarta megváltani a világot, ezért a forma és szín kombinációjának tökéletesítése mellett döntöttek. Az eredmény egy olyan épület, amelyet hegyes ívek, nem hagyományos ablakok és bátor színek jellemeznek. A végső forma azonban mégis tiszta, összeolvad környezetével.

Sonora ház
A tervezőcsapatnak az volt a legfontosabb, hogy egyedi ablakok kerüljenek a házra. Így vált a rendhagyó forma az épület alapelemévé, hiszen minden egyes ablak más-más méretű és formájú.

Sonora ház

Ez viszont nemcsak vizuálisan megnyerő, de hasznos is, hiszen minden helyiségbe annyi fény árad be, amennyit előre elterveztek. A projekt végső soron a színes, minimalista geometria klasszikus modernista megközelítése.

Sonora ház

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek