Elképesztő koncepció

Amirhossein Nourbakhsh Valley Residential Bridge nevű lakóhídja két óriási szikla közé épült a kanadai Brit Kolumbiában.

Az építészek igyekeztek a lehető legkevesebb kárt okozni a környezetben, ezért a híd alá, a sziklák közötti völgybe építették a lakótereket. „Az épület terve a rendelkezésre álló terület és a környező sziklák formájához igazodva formálódott.

Residential Bridge

Emellett a sziklákat összekötő híd felhasználása is fontos szempont volt. Mivel a projektet úgy akartuk kivitelezni, hogy a lehető legkevésbé ártsunk a természetnek, a lakórészt a híd alá helyeztük.”

Residential Bridge
A projekt három nagyobb részből áll: az első maga a híd – ebből épül ki a többi rész. A második a sporttér, a harmadik pedig a lakórészleg, ami fenti és a völgy aljában lévő, másik sporttér között található. A lakásokból gyönyörű a kilátás.