Elon Musk eladja összes ingatlanát

Tavaly azt tweetelte a SpaceX tulajdonosa, hogy eladja az összes ingatlanját, mert szeretne „szinte minden fizikai tulajdonától” megszabadulni. Év végére négy Bel Air-i rezidenciáját is eladta, összesen 62 millió dollárért. A hírek szerint Musk most a portfóliójában lévő utolsó ingatlantól is megválna – egy San Francisco környéki kúriától, amelyet legutóbb 32 millió dollárért dobtak a piacra.


Musk tavaly óra, 35 millió dollárért árulja 1468 négyzetméteres otthonát, melynek eladása jelentős nyereséget jelentene a számára, mivel az ingatlan nyilvántartása szerint ő 23,3 millió dollárért vette 2017-ben. Miután bejelentette, hogy minden tulajdonában lévő vagyontárgytól meg akar szabadulni, hol eladó volt a ház, hol nem.

Elon Musk
A rezidencia eredetileg 1912 körül épült, és a Bliss & Faville építésziroda tervezte. Azóta felújították, hogy megfeleljen a mai követelménynek – a nagy báltermet, az étkezőt és a konyhákat is átalakították.

Elon Musk
Egy összesen hét hálószobás, hét fürdőszobás rezidenciáról van szó, amely egy tágas, 47 hektáros telken fekszik. Az étkezőben van egy „rejtett” koktélszoba, amely egy könyvtári polcokból álló, elhúzható falon keresztül érhető el.

Elon Musk

Az alagsorban találhatók a bor- és whiskypincék, valamint egy virágkötészetnek szentelt helyiség. A főlakosztályban saját kandalló, két gardróbszoba és két teljes fürdőszoba kapott helyet – melyek egyikében egy szabadon álló kádat találunk. Kívül van egy medence, egy pavilon a szórakozáshoz, valamint egy különálló háromállásos garázs is.

Elon Musk
A New York Post szerint Musk már elfogadta egy vevő ajánlatát, de megeshet, hogy mégsem ütik nyélbe az üzletet, és akkor a milliárdos utolsó nagy ingatlanja szabad préda marad.

Elon Musk
És hogy hol él most Musk? Júniusban azt tweetelte, hogy jelenleg egy körülbelül 50 ezer dolláros albérletben lakik Boca Chicában, a SpaceX kampuszának közelében. Hát, ő biztos nem nyújtózkodik tovább, mint ameddig a takarója ér.

Elon Musk

Elon Musk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek