Ház a milliárdosok strandja mellett

Kirkor Surinak, a malibui villák fejlesztőjének az volt a célja, hogy a malibui „milliárdosok strandjára” néző, gyönyörű dombtetőn fekvő birtok egy ötcsillagos butikhotelhez hasonló hangulatot árasszon. Ennek érdekében mindennel felszerelte a házat, amire a leendő tulajdonosnak szüksége lehet. És még annál is többel.


A belsőépítészetért rajongó Suri úgy felszerelte a szobákat, hogy az új tulajdonos semmiben ne szenvedjen hiányt, ha egyik pillanatról a másikra beköltözik. Az összes bútordarab, műalkotás, lámpatest és kisasztali csecsebecse helyet kapott már. A zongora az előszobában, a cselló az előszobában, a whiskyk a bárban – minden a házhoz tartozik.

Malibu
„Igen, arról, hogy már minden benne van, arról sokat lehet beszélni” – mondta Ani Dermenjian, a Douglas Elliman California brókere. „De valószínűleg olyan tulajdonosa lesz, akinek több ingatlanja is van szerte a világban, és valószínűleg nincs ideje vagy türelme ahhoz, hogy bútorokat rendeljen, és várjon a megérkezésükre. Aki azt akarja, hogy a ház azonnal költözhető legyen. És ez erről az ingatlanról mindenképp elmondható.”

Malibu
Dermenjian véleménye szerint „a klimatizált borszoba mindennél csodálatosabb. Azt hiszem, közel 1000 palackot számoltunk, és ezek nagyszerű évjáratú borok”.

Malibu
Suri legújabb ajánlata egy 22 hektáros domboldalon helyezkedik el, a tekintélyes Carbon Beach Terraces Estates-ben, a Pacific Coast Highway felett. Rövid autóútra van Malibu, ahol olyan előkelő éttermek találhatók, mint a Nobu és a Soho House, és csak öt perc a La Costa Beach and Tennis Club. A klubtagság is jár a házhoz.

Malibu
Dermenjian szerint 2011-ben Suri és üzlettársa, Bedros Oruncakciel összesen 88 hektárnyi birtokot várásolt Carbon Beach Terraces domboldalán, és azt tervezték, hogy négy házhelyre osztják fel. Két ház, köztük ez is, elkészült már; a másik kettőn akkor kezdenek el dolgozni, ha az előbbiek eladásra kerültek.

Malibu
Ez a legújabb ingatlan mindössze néhány hete készült el. Az egyik kiemelendő része a tágas wellnessrész az alsó szinten, ahol minden megtalálható a jól felszerelt edzőteremtől kezdve a gőzfürdőn és szaunán át a haj- és körömszalonig és a masszázsszobáig.

Malibu
A közelben található modern mozi, amelynek mennyezetén csillagok (néha hullócsillagok is) ragyognak, valamint egy sportbár biliárdasztallal és drága szeszes italoktól roskadozó polcokkal. Az egyik ajtó egy privát pókerterembe vezet, ahol a szellőzésnek köszönhetően nyugodtan szivarozhatunk. Suri nem hagyja szivar nélkül a leendő tulajdonost.
Az Elliman’s Dermenjian szerint a bejárat az otthon egyik igazi fénypontja. A kúriának ugyanis lenyűgöző, toronymagas, forgó üvegajtaja van – de mielőtt az ajtóhoz érnénk, át kell sétálnunk egy üveghídon, amely egyenesen az alatta lévő wellnessrészlegre néz.

Malibu
„Igen, egy kicsit ijesztő, de senki sem néz lefelé, ha egyenesen az óceánra nyílik kilátás” – jegyezte meg az ügynök. „Csak a tengert látod, mikor belépsz az ajtón. A híd nyugat felé néz, így gyönyörűek innen a naplementék.”

Malibu
Az üvegbejáratot egy üvegből készült lépcső egészíti ki, ami az alsó spa szintre vezet. Ezt a New York-i Fifth Avenue-n található Apple Store ikonikus üveglépcsője ihlette. Dermenjian elárulta, hogy mikor Suri az üzletben járt, felkeltette a lépcső a figyelmét, és ilyet akart a malibui házba is. Douglas Burdge malibui építész, aki a házat tervezte, beépítette a lépcsőt a tervébe, és a híres olasz lépcsőkészítő céget, a Siller Treppen-t bízta meg a megépítésével.

Malibu
A háromszintes otthon öt hálószobát és hat fürdőszobát, valamint egy önálló, egy hálószobás vendégházat kínál, mely utóbbi egy háromállásos garázs fölé magasodik. Magas fekvésének és a padlótól a mennyezetig érő üvegablakoknak köszönhetően csodálatos kilátással rendelkezik. További jó hír, hogy üdülős hangulatú privát tetőterasza is van ülőhelyekkel, napozóágyakkal, bárral, szabadtéri konyhával és grillezővel.

Malibu
A telek elején található kültéri részek is igen hívogatóak. Ezek közé tartozik egy óriási végtelen medence, egy hatalmas beltéri/kültéri szórakozóhely, és a medence melletti, pálmafákkal szegélyezett, mesterséges homokos strand is.

Malibu
Kétségtelen, hogy ennél felszereltebb már nem lehet egy ingatlan. Azt azért érdemes lenne tisztázni, hogy kemény vagy puha sörtéjűek-e azok a fogkefék.

Malibu

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek