Fehér csoda a Spanyol szigeteken

Ez a fehér falú, modern rezidencia Formentera spanyol szigetén található, 2018-ban tervezte a Marià Castelló Architecture.

Marià Castelló Architecture

Bosc d’en Pep Ferrer egy nagy földterület közvetlenül a Migjorn part mellett, Formentera szigetének déli partján. Fantasztikus kilátás nyílik innen az 1763-ban nyílt Pi des Catalá Tower sziluettjére. Itt találkozik a nehéz a könnyűvel, a föld a levegővel, a kézzel készített a technológiával.

Marià Castelló Architecture

A helyszínen felszínre került szikla olyan, mint egy szobor, ürege pedig a kőbányákra emlékeztet. Az egész terület egyetlen kőből áll, monolitikus, sőt megalitikus. Olyan családnak való ez, akik szeretik a környezet és természet közelét.

Marià Castelló Architecture

Három részletből áll a program száraz építési rendszereket és az alacsonyabb szinten egy kivájt üreget jelent. A hosszirányú elrendezés lehetőséget ad a teraszok, összekapcsolódó sétányok kialakítására. Az idő által kialakított meglepetés pedig a fő udvaron lévő természetes barlang, melyet az építés során összekapcsoltak a projekttel.

Marià Castelló Architecture

Egyszerű a felépítmény, az alacsonyabb szinten a természetes kő miatt nem volt szükség falakra, viszont tökéletes alapot adott a beton struktúrának és megtámasztást nyújt a felsőbb szinteknek.

Marià Castelló Architecture

A természetes anyagok felhasználását részesítették előnyben, mint a faragott kő, az ásatásból származó zúzott kavics, capri mészkő, fenyő, újrahasznosított pamut panelek, fehér makaó márvány, nagy áteresztőképességű szilikátfestés. A falak jó áteresztőképessége garantálja a kellemes és egészséges benti levegőt, valamint az energiaellátás is gazdaságos.

Marià Castelló Architecture

A klímatudatosság jegyében egy hatalmas esővízgyűjtő tartály biztosítja az esővíz újrahasznosítását.

Marià Castelló Architecture

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek