Gombhoz a kabát

Az óraiparban rengeteg a partnerség. A márkák tervezőkkel, művészekkel, sőt még szuperhősökkel is együttműködnek különleges kiadásokban. Most a Bovet egy olyan luxus apartmanházzal lépett partnerségre, amely egykor Sir Winston Churchill főhadiszállása volt.

A Bovet OWO Special Edition 19Thirty a hivatalos időmérője az OWO (Old War Office) rezidenciáknak, egy London központjában, a Parlament házai közelében található luxusfejlesztésnek. Az épület 1530 és 1698 között brit uralkodóknak adott otthont, és egykor a brit haditengerészeti hírszerzésnek adott otthont, ahol Ian Fleming dolgozott, és ahol Ian Fleming ihlette James Bond-sorozatának megírását. Az épület öt Bond-filmben szerepelt forgatási helyszínként. A rezidenciák árai 5 millió dollár körüli és 100 millió dollár feletti összegek között mozognak.
A mérföldkőnek számító épületben az elmúlt hat évben nagyszabású felújítás zajlott, és a Raffles Hotel és a luxus rezidenciák mellett kilenc étterem, három bár és egy spa is helyet kap benne. A szálloda 120 vendégszobával és lakosztállyal, valamint 85 rezidenciával, továbbá parkosított udvari kerttel és medencével rendelkezik. A Bovet-t bízták meg a tíz darab 18 karátos aranyórából álló egyedi kollekció elkészítésével, amelyet az épület legluxusabb apartmanjainak – köztük egy kiemelkedő penthouse-nak – a vásárlói kapnak ajándékba.
Mint minden Bovet órának, ennek is magas díszítésű a kivitelezése, beleértve a kézi gravírozásokat, amelyeket az épület kézműves érintései és művészi részletei ihlettek. A 42 mm-es, 18k vörösaranyból készült tokot kézzel gravírozott “tojás és dárda” motívum díszíti, amely mintázat az OWO ingatlanban mindenhol megtalálható. A 12 óránál lévő Bovet-ív kézzel gravírozott márványkagyló-motívummal van ellátva, amely az épület kandallóin és díszlécein látható. A sötétkék színű, arany lakkozású számlap a nagy lépcsőház feletti rózsás mennyezet mintájára készült. A hátlapra Sir Winston Churchilltől származó idézet van gravírozva: “Mi alakítjuk a lakásunkat, és utána a lakásunk alakít minket”. Minden egyes darab gravírozása 20 órát vett igénybe. Kézi felhúzású szerkezetet tartalmaz, hétnapos járástartalékkal. Értékét 60 000 svájci frankra (kb. 67 000 dollár) becsülik, ha eladnák.
Az OWO ingatlant a Hinduja Group fejlesztette ki, amelynek vezetői találkoztak a Bovet tulajdonosával, Pascal Raffy-val egy monacói Forma-1-es versenyen, ami némi betekintést nyújt a luxus világának működésébe. A Bovet-t Londonban alapították, és székhelye egy felújított 14. századi kastélyban található Fleurierben, Svájcban.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek