Gundari Resort

A görögországi Folegandrosz szívében, az Égei-tengerre néző, zord sziklákon magasodó Gundari Resort a helyi Block722 építészstúdió tervei alapján készült. A 3000 négyzetméteren elterülő vendéglátóhely a követ és a fát ötvözi kiegyensúlyozott esztétikával – megőrizve a régió kükládi hagyományait, amelyeket nem érintettek az építészeti túltervezési gyakorlatok, és elérve a tökéletes arányokat a modern élethez a földszínű tónusú egységekben.


A Block722 csapata a Gundari Resortot a folegandroszi sziklák szerves meghosszabbításaként képzeli el, a vízi funkciók pedig az Égei-tenger ragyogó kék vizét hozzák közel. A 80 hektáros szállodakomplexum a természetes tájat követve, helyből származó köveket épít lineáris falaiba. A robusztus kővonalak és falfelületek között finom faszerkezetek kapcsolódnak egymáshoz, életet lehelve a köztük lévő átmeneti terekbe.
A 27 lakosztály és villa mindegyike természetes anyagokat tartalmaz, és átgondoltan kiválasztott, mély, földszínű palettájú bútorokkal van felszerelve. A privát szobákhoz szabadtéri privát zuhanyzó tartozik, amely feleleveníti a természethez kapcsolódó, elfeledett rituálék emlékeit. Eközben a komplexum északnyugati oldalán elhelyezkedő bár-étterem kiemelkedő fókuszponttá fejlődik, kidolgozott és hívogató gyülekező helyet teremtve minden vendég számára.
A Gundari Resort alsó zónájában az építészet és a természet között határozott kölcsönhatás alakul ki, amely a földbe teljesen beágyazott, intim hangulatot teremtő menedéket biztosít a spa és a vezetői lakosztályok számára.

Itt az épület mintha engedne a táj kontúrjainak, hagyva, hogy a terep vonalai diktálják a formáját, és pihenést, nyugalmat sugározzon.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek