Hajómúzeum

A Hufton + Crow fotósai nemrég megörökítették az új Windermere Jetty múzeumot, amely 2019-ben nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt.

Hajómúzeum

A londoni Carmody Groarke által tervezett épület a észak-nyugat Angliában a Lake District nemzeti park partján áll. Az új múzeum az intézmény nemzetközileg is meghatározó hajó kollekciójának ad otthont egy sor kiállítási téren keresztül, amelyek a jármű építésének és a tavakon való használatának módjait mutatja be, miközben a kinti dokk lehetőséget ad a hajók vízen történő bemutatására.

Hajómúzeum

Carmody Groarke terve a múzeumot több kisebb összekapcsolt tető egységre bontja. „A kiterjesztett tetők megkülönböztetik az egyes épületek funkcióját a teljes múzeumegyüttesen belül, és kiterjeszti az épület belső terét a táj felé, miközben minden időjárással szemben menedéket ad ”- magyarázza a tervezőcsapat.

Hajómúzeum

Az „oxidált rézburkolat lefed minden külső felületet, és megerősíti az épületek kollekciójának együttműködését mint egyetlen múzeum”.

Hajómúzeum

Az intézménynek, amely Windermere Jetty: Museum of boats, steam, and stories név alatt nyitott újra, olyan dizájnra volt szüksége, amely a látogatói élményre helyezi a hangsúlyt.

Hajómúzeum

A park kapcsolatot teremt az ember, a hajók és a víz között, miközben a kavics-kitermelő üzemet aktív hajógyárrá alakították át, hogy helyet adjon a konzervációs programot.

Hajómúzeum

Hajómúzeum

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek