Hínár ihlette Breguet új kollekcióját

Az órák szerelmesei számára a Breguet név a klasszikus gentleman órájának képét idézi elő, a maga kifinomult esztétikájával és mechanikai részletességével, melyet a 18. Századi óraműves mester, Abraham-Louis Breguet hagyott örökségül.

A márka történelme során időtlen eleganciát megtestesítő órákat gyártott, bár néha ezt megtörte női kategóriája, például 1812-ben, amikor Breguet egy korai karkötő órát készített Bonaparte Napoleon testvérének, Caroline Murat-nak, Nápoly királynőjének.

 Breguet

A díszes és ultra-nőies időmérők hagyománya folytatásaként Breguet bemutatta az új Marine Haute Joaillerie 9509 Poseidonia nevű karóráját, mely a Földközi-tengerből való hínár, a Posidonia Oceanica ihlette díszítést kapta. A fehér arany számlapon még Tahiti gyöngy és baguette-re vágott gyémántok tündökölnek.

 Breguet

A gyémánt berakás – mely 270 darabot tesz ki és körülbelül 10 karátot nyom – kiterjed az előlapra, a pántokra, a fülekre és a kapocsra, a 18 karátos fehér arany tok pedig, baguette-re vágott gyémántokkal és a korona briolette-re vágott gyémántokkal emeli fényét.

 Breguet

A gyöngyös kollekció további három verziót tartalmaz, a kéket zafírokkal, ametiszttel és gyémántokkal, a pirosat rubinnal, színes zafírokkal és gyémántokkal, valamint a zöldet smaragdokkal, színes zafírokkal és gyémántokkal. Mindegyik 85 kővel kirakott számlappal rendelkezik, melyek a Posidonia hínár íveit formálja és extra vékony, önfelhúzó 591C kaliber hajtja. Az átlátszó tok hátsó része Horloger de la Marine (“A tengerészet óra gyártója”) gravírozást kapott, mely utal Breguet 1815-ben kiérdemelt címére.

 Breguet

A rubin és zafír verzió 256 ezer dollárba, míg a gyémánt és smaragd modell 276.400 dollárba kerül.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek