Hotel Renault

A Renault 4L 60. évfordulója alkalmából az autómárka úgy döntött, hogy összefog Mathieu Lehanneur formatervezővel, és megalkotja az ikonikus jármű modern újragondolását. Az együttműködés eredménye a SUITE N°4, egy eredeti koncepcióautó, amelyet egy nomád hotel lakosztálya ihletett, Mathieu Lehanneur a Renault 4L-t nyitott nomád hotel lakosztályként képzeli el újra.

Mathieu Lehanneur a SUITE N°4 koncepcióautón dolgozva a járművet úgy képzelte el, amely teljesen nyitott a külvilág felé, és amelynek horizontja folyamatosan megújulhat. A francia tervező az autótervezés és az építészet világából egyaránt merítve, egy olyan új modellt alkotott, amely az emblematikus Renault 4-es előtt tiszteleg, továbbra is ugyanazt a tiszta, visszafogott és egyszerű szellemiséget hordozza, miközben a hatékonyságot és a spontaneitást helyezi előtérbe.

SUITE N°4

„A SUITE N°4 egy új mobilitási és utazási élményt jelent” – osztja meg Lehanneur. „Az autó és az építészet világát akartam egyesíteni, hogy egy szabadtéri szállodai szobát hozzak létre. Még a legfinomabb palotaszállónál is jobb, az autó pontosan ott van, ahol te szeretnéd, legyen az a tengerparton, egy mező közepén vagy a városban, amelyről mindig is álmodtál.”

SUITE N°4

A SUITE N°4 megőrzi az eredeti jármű külső méreteit és vonalait, de van egy csavar. Az autó hátsó részét és a csomagtérajtót polikarbonát ablakokra cserélték, amelyek átláthatóságot és megvilágítást biztosítanak. A tetőn lévő átlátszó napelemek beengedik a fényt, miközben segítenek feltölteni az autó akkumulátorát, amelyet átalakítottak, és amely immár 100%-ban elektromos.

SUITE N°4

Az autó eleje ugyanazt az ikonikus sziluettet, vonalakat és lámpákat mutatja, mint az eredeti. Az első hűtőrácsot azonban egy polírozott alumínium változatra cserélték, amelynek hullámok és fodrok a folyékonyság, dinamizmus és mozgás hatását kölcsönzik az autónak. Ez a jellegzetes elem a tervező kézjegyeként szolgál. Az építészeti inspiráció az autó karosszériáján is megtalálható, amelyet három réteg festékkel vontak be, ami a cement ásványi jellegét adja.

SUITE N°4

Az autó belsejében Mathieu Lehanneur úgy döntött, hogy meleg, otthonos hangulatot teremt, egyszerre ötvözve ezt az elképzelést az autó műszaki követelményeivel és a francia art de vivre kifinomultságával. Az ülések és a műszerfal sárga bársonnyal borítottak. Ezzel szemben a hátsó tér vastag, bordázott zseníliaszövetből készült, és két övvel kiegészített, robusztus megjelenésű.

SUITE N°4

Párnák egészítik ki a mozgószobává alakított csomagtartót és az élményt egy fapad teszi teljessé, amely kihúzható, hogy nyitott ajtó esetén védett ülőhelyet biztosítson. Ahogy annak idején a 4l esetében is, minden anyag „made in france”, és párizsi kézművesek szállítják.

SUITE N°4

„A Mathieu Lehanneurrel való együttműködés természetes volt” – említi Arnaud Belloni, a Renault márka globális marketingigazgatója. „Felkértük, hogy dolgozzon ki egy koncepcióautót, amely bemutatja a 4L-ről alkotott elképzeléseit. A késztermék rendkívüli. Egy olyan autó, amely valóban magába foglalja mindazt, amit a márka a „renaulution” stratégiai terv keretében elhatározott: modern és innovatív, érzelmeket kiváltó autók létrehozása.”

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek