Pasztell luxus

A barcelonai székhelyű Cierto Estudio befejezte a 1988-as lakóház felújítását La Florestában, amelyet Antoni Roselló Til építész és tervező álmodott meg.

A Casa Hope elnevezésű projekt felújításakor a megőrizték az épület esszenciáját, és játszani kezdtek annak legjellegzetesebb tulajdonságaival, például a geometrikus formákkal meg a harsány felületekkel. A pasztell rózsaszín és a zöld színek energiával töltik meg a házat, és új térbeli kapcsolatokat teremtenek az lakótérben.

Cierto Estudio
Az épület felújításakor a Cierta Studio a színeket használta fő eszközként arra, hogy elhatárolja egymástól a funkciókat és új atmoszférát teremtsen. Az új dizájn és színpaletta a lakóház eredeti elrendezésén, csempemintáin és színvilágán alapul. Merész kontrasztokkal és átfedésekkel játszva rózsaszín és zöld árnyalatokkal egészíttették ki a házat, hogy megfeleljen az új lakók ízlésvilágának.

Cierto Estudio
Az anyaghasználat is illeszkedik a házban már meglévő anyagokhoz, például a fürdőszobák csempéjéhez vagy a konyhai polcok Tramex hálójához. Az építészek úgy döntöttek, hogy az eredeti fekete kerámia padlóburkolatot a nappaliban átvezetik a konyhába is, folytonosságot teremtve így a két tér között. A többi szobákban viszont új anyagot használtak: egységes, puha barna szőnyeget.

Cierto Estudio
A felújított ház a beltér és a kültér kapcsolatát erősíti a széles ajtókkal-ablakokkal, ám az eredeti homlokzat kompozíciójának megváltoztatása nélkül.

Cierto Estudio

Emellett a rezidencia egy biomedencével is gazdagodott, amely vízi növények segítségével kezeli a vizet, és tükrözi az épület hátsó részének egyszerű formáit. Egy új cserépkút is helyet kapott, amely a melegebb hónapokban felfrissíti a légkört, és mediterrán környezetbe repíti a lakókat.

Cierto Estudio
A meglévő kültéri pavilont pergolává alakították át, amely az immár két különálló zöld területből álló kert felé nyílik. A projekt kertépítészeti kialakítását egy kör alakú gyepszőnyeg teszi teljessé, amelyet sűrű növényzet keretez. A kültér egyszerű geometriai alakzatokkal játszik, így összhangban van a ház megjelenésével.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek