Konténer dizájn

A skót művész, David Mach végre lerántotta a leplet első épületének terveiről. Ez egy művészeti, rendezvény és konferencia központ, amely harminc konténerből készül el, szoborszerűen összeállítva. Az egyedi, többfunkciós épület a Mach 1 nevet kapta, és az Edinburgh Park fejlesztésének központi elemeként fog funkcionálni.

Konténer dizájn

Az építmény úgy néz ki, mint egy összedőlt jenga torony. A drámai szerkezet 15 méter magas lesz, célja pedig az, hogy felhívja a figyelmet az új fejlesztésre. A központban található egy dupla belmagasságú galéria is, ahol a Mach 1 modellje, részletgazdag tervek, illusztrációk is találhatók, valamint az érdeklődők audiovizuális bemutatót is nézhetnek majd az Edinburgh Parkról.
A park egy 17 hektáros városnegyed Edinburgh nyugati részében. Ez a legnagyobb fejlesztés jelenleg a környéken. Most ugyan még csak tervezési szakaszban van, azonban a Mach 1 akár jövő tavasszal is megnyithatja kapuit a látogatók előtt, amennyiben megkapja az építési engedélyeket.

Konténer dizájn
„Az épületnek nagyon drámai alakja lesz. Biztosan észre fogod venni a rengetegben, hiszen igazán figyelemfelkeltő. A konténerek egy színben, vörösben fognak pompázni. A Mach 1 egy új élet kezdetét szimbolizálja majd – fesztiválhelyszínként, a színház, zene, beszélgetés otthonaként. Szobrászként nagyon fontos számomra a központ kinézete, most pedig építészként még nagyobb hangsúlyt fektetek a külső tervekre.” – mondta Mach.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek