Lazzarini újabb fantasztikus őrülete

A Lazzarini koncepció két mozgatható helikopterleszállóval és egy óriási garázzsal is rendelkezik a szuperautók számára. A bomlasztó tervezőstúdió, amely a hattyú alakú megajachtoktól kezdve a léghajók által hajtott repülő szuperjachtokig mindent elképzelt, most bemutatott egy epikus új gigajachtot, amelynek elrendezése egészen más, mint bármi, ami jelenleg a vízen van.

A Sovrano, azaz olaszul „szuverén” névre keresztelt hajó mérete impozáns, 170 méter, és méretét tekintve a tengerek királya. A Lazzarini állítása szerint a Sovrano a világ legszélesebb jachtja. A hajó a főfedélzet mindkét oldalán egy-egy platformmal van felszerelve, ami 33 méter szélességet eredményez.

Sovrano

A két platform helikopterleszállópályává, úszómedencévé vagy extra társalgóvá alakítható, attól függően, hogy a tulajdonos mit kíván. Mindkét platform négy elektromos csörlővel is fel van szerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy egy-egy részt a vízvonalig leengedjenek, ha szükséges a tengerparti étkezéshez vagy a pihenéshez.

Sovrano

Nem ez a Sovrano egyetlen látványos jellemzője. Az ötemeletes hajó az előfedélzeten egy fedett átriummal rendelkezik, amely kinyílik, és egy rejtett oázist tár fel. A süllyesztett térben egy zöldellő kert és egy úszómedence található, amelyet a vendégek a fedésnek köszönhetően minden évszakban élvezhetnek. A hátsó részen további két medence is található.

Sovrano

Egy másik fénypont az óriási garázs, amely két 15 méter hosszú tendert és akár hat szuperautót is képes tárolni. Ezt egy emelőplatform és két daru egészíti ki a tatnál, amelyek a különböző járművek be- és kirakodását segítik.

Sovrano

Belül a Sovrano mindeközben 20 privát lakosztályban akár 50 tengerész is elszállásolására alkalmas. Emellett akár 60 főnyi személyzetnek is helyet biztosít. Ezáltal inkább hasonlít egy tengerjáró hajóra, mint egy magánjachtra. A lakóterek természetesen teljes mértékben az ügyfél preferenciáihoz igazíthatók.

Sovrano

Ami a teljesítményt illeti, Lazzarini szerint az acélhéjazatú hajó elektromos motorral vagy hibrid meghajtással is felszerelhető, így a becsült csúcssebesség 18 csomó, illetve 31 csomó lehet.

Sovrano

A stúdió becslései szerint az építkezés négy évig fog tartani – ekkor valószínűleg egy újabb őrült Lazzarini-design lesz már a láthatáron.

Sovrano

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek