Lótuszvirágok

A Sri Lanka-i dizájner, Thilina Liyanage újabb lenyűgöző építészeti tervvel rukkolt elő: újabban óriási lótuszvirághoz hasonló, fonott bambuszból épített nyaralók csoportját álmodta meg. A sűrű erdőben megbújó meseszerű házikókat, melyeket elegáns égősorok kötik össze egymással, a mágikus realizmus inspirálta.


Thilina Liyanage Thilina Liyanage bambuszlábakon álló, kifinomult, lótuszvirág alakú villákat tervezett. Az egyes kabinok lótusz ihlette nappali részlege alatt szabadtéri, közösségi tér található, ahol kényelmesen üldögélhetünk és pihenhetünk.

Thilina Liyanage

A hajlított bambuszág-kötegek biztonságos szegélyként veszik körül a teraszt, valamint lépcsőt formálnak az épület körül, amely a nappaliba vezet.

Thilina Liyanage
Az emelet harmonikus összhangban áll a földszinti résszel: egy három bambuszlábon álló fafedélzet, melynek fa padlózata anyagát és szerkezetét tekintve is jól illik a teljes építményhez. Innen nyílik maga a ház, melyben úgy érezhetjük, hogy egy valóságos lótuszvirág belsejében csücsülünk, egy nyugodt vizű tó felszínén.

Thilina Liyanage

Az építményt körülölelő bonyolult bambuszrácsozat az ablakokat is elfedi, ami a villának különleges és rejtélyes megjelenést, a lakóknak pedig biztonságos magánszférát nyújt.

Thilina Liyanage

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek