Luxus kunyhó

A távoli úti célokra szabott útvonalairól ismert kalandspecialisták indítottak egy új luxus túrát, melynek részeként eltölthetünk néhány éjszakát egy őrületes üvegházban az ország lenyűgöző déli hegyvidékén.


A találóan Panorama Glass Lodge Escape névre keresztelt utazás célja, hogy elénk tárja a természet varázslatos szépségét. A négynapos élmény első két éjszakáját a Reykjaviktól mindössze 1,5 órányira található négy üveghüttének egyikében tölthetjük, majd Izland néhány lélegzetelállító természeti csodáját is megtekinthetjük vezetett kirándulások keretei között.

Panorama Glass Lodge Escape
Az északi mitológia szereplőiről elnevezett kunyhókban egyenként két king-size méretű ágy kapott helyet, és teljesen felszerelt konyhával, valamint esőztető zuhanyzóval ellátott fürdőszobával rendelkeznek. Bentről panorámakilátás nyílik az északi fényre, a Hekla vulkánra és a sarkvidéki tundrára. Mivel a terület mindentől távol esik és fényszennyezéstől mentes, a csillagokat is megvizsgálhatjuk.

Panorama Glass Lodge Escape
Mindezek tetejébe saját szaunát és pezsgőfürdőt is használhatunk, ahol a természet ölelésében pihenhetünk és lazíthatunk. További bónuszként a környezetbarát kunyhókat fenntartható villamos energiával fűtik, és a közeli forrás friss vizet szolgáltat.

Panorama Glass Lodge Escape
„Ezek a kunyhók az eszképizmus megtestesítői” – mondta Jonny Cooper, az Off the Map Travel alapítója. „Ez az első alkalom, hogy a kunyhók egy olyan utazási élmény részét képezik, amely a vendég minden igényét kielégíti, a transzferektől kezdve a helybéli vezetett programokig.”

Panorama Glass Lodge Escape
És ha már a programoknál tartunk, lehetőségünk adódik nekivágni a híres Arany körútnak is. Ez a 186 mérföldes útvonal Izland három legnépszerűbb természeti látványosságait mutatja be: A Thingvellir Nemzeti Parkot, a Geysir geotermikus területet és a Gullfoss vízesést. Emellett elkalandozhatunk hószánnal egy gleccserhez, meglátogathatjuk a déli parton található jégbarlangokat, és megmártózhatunk a Kék Lagúnában. Az utolsó két napon felfedezhetjük Izland fővárosát, Reykjavikot, és az utolsó éjszakát egy luxusszállodában tölthetjük.

Panorama Glass Lodge Escape
Az egész évben elérhető Panorama Glass Lodge Escape ára személyenként 4225 dollártól kezdődik, önellátás és két fő utazása esetén. A repülőjegyek plusz költséget jelentenek. Az utazás természetesen meghosszabbítható és testre szabható.

 

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek