Mindennapi sportos elegancia

Izgalmas lépésként a Watches of Switzerland a Breiltinggel partnerségre lépve, egy új, korlátozott példányszámú kronográf órával lépett piacra.


Az exkluzív modell, a Premier B01 új órájának sportos kialakítása azoknak szól, akik vagy aktív életmódot folytatnak – vagy legalábbis értékelik az ezekhez kapcsolódó teljesítményt és különleges funkciókat. A Breitling három kategóriába sorolja az óráit -a szárazföldi, tengeri és a levegőben használatos modellek körébe -, ebben a konkrét esetben, a két számláló és a dátumablak ezt a mutatós időmérőt egyértelműen a szárazföldi kategóriába sorolja.

Breitling
A szerkezet egy 42 mm-es rozsdamentes acélból készült házban kapott helyet, éles kontúrokkal rendelkező ezüst számlappal bír, amelyet mélykék színű kisebb számlapok hangsúlyoznak tovább. Ez mindenképpen újítás a megszokott, nagy kontrasztú fekete-fehér színvilághoz képest. Az óra a Breitling Manufacture Caliber 01-es meghajtóval rendelkezik, (amelynek öt évig tartott a kifejlesztése) átlátszó tokja van, amelyet zafírkristály díszítenek, és amelynek a különleges bevésett szövege ennek az együttműködésnek állít emléket. Minden COSC által tanúsított példányhoz jár egy a Breitling, illetve a Svájci Watches vezérigazgatója által aláírt igazolást.
A Breitling legelső darabja egészen az 1940-es évekig nyúlik vissza, amikoris a „mindennapi elegancia” megtestesítőjeként jellemezték. Ez a mostani, frissített verzió megőrzi az eredeti irányvonal összbenyomását és bizonyos elemeit, például a téglalap alakú kronográf-tolókat és a tachiméter-mérleget. Ugyanígy a finoman ívelt fülek is megmaradtak és a hullámvonal is adott a ház oldalán. A méltóképpen megidézett ősöktől eltérően azonban a legújabb darab 100 méterig vízálló, és jelentősnek mondható 70 órás energiatartalékot kínál viselői számára.

Breitling
A csapat koncepciója az volt, hogy az óraszíj összhangban legyen az óra egészével, azonban az óra általános funkcionalitásának dacára végül mégis úgy döntöttek, hogy, luxus kivitelezésű, kék, aligátoros hevedert használnak fehér kontrasztvarrással, nem pediglen gumiból kialakított sportos szíjat.
A mindössze 150 darabos, szűk gyártási sorozatra korlátozott Watches of Switzerland Group Exkluzív Special Edition Breitling Premier B01 Cronoghraph órája 42, 8400 dollárért, azaz mintegy 2.4 millió forintért kapható.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek