Modernista panoráma

Marc Thorpe, építész és ipari tervező jóvoltából született meg ez az otthon a hollywoodi domboldalon, mely az 50-es, 60-as évek esettanulmány házai előtt tiszteleg.

CS-2020

A Los Angelesre néző “Case Study 2020”, vagy CS-2020 úgy lett kialakítva, hogy a környező táj látványát behozza az épületbe. A tradicionális modernista építészet előtt adózik a felhasznált anyagok sorával, a ház betonból, acélból, fából és üvegből épült.

CS-2020

A ház három fő területre oszlik, a lakótérre, az alvó térre és a galériára, melyeket átjárók kötnek össze. Az átjárók a külső teraszról a belső folyosóra átmenet nélkül térnek át, elmosva azok határait. “A kapcsolatok, részletek és a világítás úgy lett megtervezve, hogy kihasználja a mélyedéseket” – nyilatkozta Marc Thorpe.

CS-2020

A belső kertekkel a rezidencián belül valósítja meg a környező táj látképét. “Az építészet a fizikai és észlelési láthatatlanság megvalósulása” – magyarázza Thorpe. “Érzékelhető áttetszősége és az anyagok minimális felhasználása, valamint fizikailag a hálózaton kívüli fenntartható rendszerek, például a napenergia, a víz és a komposztálás használata révén.”

CS-2020

CS-2020

CS-2020

CS-2020

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek