Menyasszonyház

Fehér festékkel és buja zöld növényekkel frissítette fel a 60-as években épült, modern Eichler otthont a Ryan Leidner Architecture a Szilikon-völgyben.

A Twin Gable House-t a kaliforniai Sunnyvale-ben 1962-ben építették és A Quincy Jones és Frederick Emmons duója tervezte a háború utáni ingatlanos, Joseph Eichler számára. Egy lett a több, mint tízezer modern otthon közül, mely Eichler keze közül került ki a második világháború után.

Ryan Leidner Architecture

Eredetileg Plan OJ-1605 néven szerepelt, majd néhány változtatáson átesett megépítése után. Legutóbbi felújításáért a Ryan Leidner Architecture felelt, amely a 205m2-es négyszemélyes otthont fehér nyitott belső terekkel gondolta újra.

Ryan Leidner Architecture

“A felújítás fő célja az volt, hogy az elmúlt évtizedek számtalan változtatásának rétegeit lehántsa” – nyilatkozta a stúdió.

Az alacsony fekvésű ház a két, élénk fehérre festett, lejtős tetejéről kapta a nevét, mely kontrasztos a homlokzaton lévő rétegelt lemez vörös cédrus csíkjaival, mely az autóbeálló üvegezett falánál is megjelenik. A nagy eltolható üveg ajtók és ablakok a Stephens Design Studio által megteremtett zöld és buja kertre néz, melyhez a teraszon egy új medence is társul.

Ryan Leidner Architecture

Az udvar az egyik eleme a meglévő építészeti struktúráknak, melyet a csapat megtartott a projekt során, az oszlop és gerenda struktúra mellett, melyek a mennyezetet tartják.

Ryan Leidner Architecture

Bent a stúdió számos falat eltávolított, hogy folytonosságot teremtsen és egy nyitott nappalit alkosson meg. A gipszfalakat glettelték és világos fehérre festették, mint a fa gerendákat és a mennyezet keretét.

Ryan Leidner Architecture

Négyzet alakú porcelán járólap fedi a padlót a ház teljes vonalán, mely tovább fut a külső terek felé.

Ryan Leidner Architecture

A Ryan Leidner Architecture eltávolította a régi bútorokat, a szőnyegeket és a régi szekrényeket. A konyhában a meglévő Carrara márvány pultok és hátlapok fehér tölgy bútorzatot kaptak.

Ryan Leidner Architecture
A bútorzat tartalmaz egy szett fa Eames nappali karosszéket is a nappaliban, a hálószobában lévő éjjeliszekrényt pedig Eero Saarinen tervezte.

Ryan Leidner Architecture

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek