Modernizmus a Paradicsomban

A Seychelle-szigetekhez tartozó Felicite-sziget sziklás partvonalát négy magánlakás öleli át, amelyeket a londoni székhelyű RHE építészeti és tervezőiroda tervezett.

A lakások a Six Senses luxusutazási cég számára készültek, és egy négy, 3-5 hálószobás házból álló kollekció részét képezik, amelyek mérete 650 négyzetmétertől 1394 négyzetméterig terjed.

RHE
A lakóházak markáns szögletes vonalakkal rendelkeznek, amelyek feltűnő kontrasztot alkotnak a gránitsziklákkal. Színben és anyaghasználatban azonban, a sötétszürke gránitszerkezetnek és a zöld tetőnek köszönhetően, kellemesen harmonizálnak a környező tájjal.

RHE
A nyaralók a telkekbe ágyazódnak, és kétszintesre tervezték őket. A házak belterét fényűző termek, sok fény és az óceánra való akadálytalan kilátás jellemzi. Az építészek előtérbe helyezték a szabadtéri életet, így a házak számos terasszal és úszómedencével is rendelkeznek. Ráadásul minden ház begyűjti a szelet, és a „venturi” hatást alkalmazva természetesen hűti magát.

RHE
A stúdió elárulta, hogy a projekt a koncepciótól a befejezésig 12 évig tartott, és a kivitelezés 150 millió fontba került.

RHE

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek