Narancsos idő

A Hublot-féle Big Bang Tourbillon Automatic Orange Sapphire örvendetes napsugár egy felhős év után, és körülbelül akkora, mint a Nap. Az élénk narancssárga zafír tok – az első a maga nemében, nehéz, 45 mm széles és 15,3 mm vastag, egyedi méretei miatt neked is ki kell próbálnod!

A műsor nem áll meg a színnél. Ez a modell tartalmazza a Hublot első automata tourbollionját, amelyet az innováció szellemében úgy terveztek meg, hogy a rotort a tárcsa elülső részén jelenítse meg a hátsó rész helyett, ahol a szokásos helyzetben van. A tourbillon-híd, a lemez és más hidak együtt tiszta, színezetlen zafírból készülnek, hogy ne akadályozzák a belső működés kilátását.

Big Bang Tourbillon Automatic Orange SapphireAz oszcilláló tömeg elhelyezkedése a tárcsás oldalra nincs különösebb technikai előnnyel – bár jó munkát végez, ha a hátsó részből láthatóan elrejti közvetlenül a hátsó rugót. Riccardo Guadalupe, a Hublot vezérigazgatója szerint a rotor pusztán esztétikai okokból van ott. A Hublot célja már régóta a hagyomány és az innováció ötvözése volt, ezért egy klasszikus tourbillont akartunk modern módon bemutatni, egy mikrorotort a tárcsázó oldalra helyezve. – mondja.

Big Bang Tourbillon Automatic Orange SapphireHublot először 2016-ban dolgozott ki egy zafír tokot, amely megoldást jelent a tökéletes csontvázas kialakításának kihívására. A zafírt azért választották ideális anyagnak, mert tiszta, akadálytalan ablakot hozott létre a mozgásban. A Hublot saját manufaktúrájában önmaga hozta létre a Big Bang Unico zafírt korlátozott, 500 darabos, tiszta zafír kiadásban. Ezután sor került átlátszó kristályórákra különböző árnyalatokban: piros, kék, sárga, fekete és most narancssárga. A színtől leesik az ember álla és ideálisnak tűnik a női karórák számára, mégsem valószínű, hogy Hublot hamarosan a nők arányához méretezi a darabot. “Ennek a kalibernek a mérete nem változtatható könnyedén” – mondja Guadalupe. Az optimális működés érdekében méretezték ekkorára. Minél kisebb és vékonyabb lesz, annál inkább stabilitási problémák merülnek fel.”

Big Bang Tourbillon Automatic Orange SapphireAz összetett eset egy LEGO-szerű konstrukció, amely körülbelül 50 alkatrészből áll, és mindegyik darabot precíz tűrésekkel munkálják meg, hogy puzzle-szerűen illeszkedjenek egymáshoz.
Hat H alakú titán csavar tartja őket össze. “Nehéz a zafírkristályokkal dolgozni, mert rendkívül kemények, mégis törékenyek” – mondja Guadalupe, aki megosztja velünk, hogy a darabokat lézerszerű vágással marták az elektroeróziónak nevezett folyamatban. A mozgó alkatrészek körüli súrlódás csökkentésére érdekében szintetikus korundot használnak a mechanikai mozgások során. Az anyag pontosan ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a természetes korund, kivéve azt, hogy laboratóriumban készül. A gyémánt mellett ez a legkeményebb ásvány.

Big Bang Tourbillon Automatic Orange SapphireA Caliber MHUB6035 turbillonja 243 alkatrészt tartalmaz, köztük egy 22 karátos szürke-arany rotort. Elkészítése 3 évbe és 72 órás (három napos) áramtartalékkal rendelkezik. A számok és a mutatók lumineszcens narancssárga színűek, hogy illeszkedjenek a zafírhoz, a szíj pedig narancssárga kaucsuk, titán csattal.

A Big Bang Tourbillon Automatic Orange Sapphire csak 10 darabos sorozatban készül, ára 169 000 dollár. Ha tetszik az óra, de a narancssárga zafírt túl feltűnőnek találja, két nem zafír változat létezik: a Big Bang Tourbillon Automatic Texalium, amely ötvözi a szénszálat és az alumíniumot, és a Big Bang Black Magic ami kerámia borítással rendelkezik. Mindkettő 100 darabos limitált kiadás, ára 94 700 dollár.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek