Szigethotel

A lebegő szigetre emlékeztető szálloda 500 méterre (1640 láb) található Kína déli Fujian tartományának partjaitól. A „Hi Sea Floating Hotel” nevet viselő, lendületes projekt páratlan kilátást nyújt a vendégeknek a vízre, valamint látványos napfelkeltét és naplementét kínál. A szálloda elhelyezkedése azt jelentette, hogy a Dong Xinmeng által vezetett cég építészeinek figyelembe kellett venniük a környezeti tényezőket, például az óceán áramlatait és a monszunokat.

Hi Sea Floating Hotel

Az összesen 500 négyzetméteres fedett szállás közös lakótérből, konyhából és három vendégszobából áll. A belső terek a lehető legegyszerűbbek, az egészet fa tónusokkal és nagy nyílásokkal látták el, amelyek panorámás kilátást nyújtanak a vízre.

Hi Sea Floating HotelA kanapék és étkezőhelyek rengeteg étkezési lehetőséget kínálnak egyénileg vagy társasággal együtt. A vendégek horgászhatnak, vagy pihenhetnek a szabadtéri fedélzetbe integrált medencében.

A tervezés közben a tutajokat tanulmányozták felhajtóerő biztosítása érdekében, miközben az is fontos volt, hogy a szerkezet ellenálljon a hurrikánoknak. A tető ugyanolyan korrózióálló anyagokból készül, mint a repülőtéri terminálok és jachtok, a kültéri fedélzetet pedig időjárásálló padló borítja. Ennek az anyagnak a textúrája hasonló a tömör fához, ugyanakkor környezetbarát és véd a tűz ellen. Az elektromos áramot merülő kábeleken keresztül vezették be.

Hi Sea Floating Hotel

Hi Sea Floating Hotel

Hi Sea Floating Hotel

Hi Sea Floating Hotel

Hi Sea Floating Hotel

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek