Szigethotel

A lebegő szigetre emlékeztető szálloda 500 méterre (1640 láb) található Kína déli Fujian tartományának partjaitól. A „Hi Sea Floating Hotel” nevet viselő, lendületes projekt páratlan kilátást nyújt a vendégeknek a vízre, valamint látványos napfelkeltét és naplementét kínál. A szálloda elhelyezkedése azt jelentette, hogy a Dong Xinmeng által vezetett cég építészeinek figyelembe kellett venniük a környezeti tényezőket, például az óceán áramlatait és a monszunokat.

Hi Sea Floating Hotel

Az összesen 500 négyzetméteres fedett szállás közös lakótérből, konyhából és három vendégszobából áll. A belső terek a lehető legegyszerűbbek, az egészet fa tónusokkal és nagy nyílásokkal látták el, amelyek panorámás kilátást nyújtanak a vízre.

Hi Sea Floating HotelA kanapék és étkezőhelyek rengeteg étkezési lehetőséget kínálnak egyénileg vagy társasággal együtt. A vendégek horgászhatnak, vagy pihenhetnek a szabadtéri fedélzetbe integrált medencében.

A tervezés közben a tutajokat tanulmányozták felhajtóerő biztosítása érdekében, miközben az is fontos volt, hogy a szerkezet ellenálljon a hurrikánoknak. A tető ugyanolyan korrózióálló anyagokból készül, mint a repülőtéri terminálok és jachtok, a kültéri fedélzetet pedig időjárásálló padló borítja. Ennek az anyagnak a textúrája hasonló a tömör fához, ugyanakkor környezetbarát és véd a tűz ellen. Az elektromos áramot merülő kábeleken keresztül vezették be.

Hi Sea Floating Hotel

Hi Sea Floating Hotel

Hi Sea Floating Hotel

Hi Sea Floating Hotel

Hi Sea Floating Hotel