Nyerő páros

A két brit luxusmárka most mutatta be együttműködésének legújabb eredményét: a C-Type karórát. Az azonos nevű legendás versenyautó által inspirált sportos óra pontosan az a darab, amelyet egy klasszikus Jaguár volánjánál ülve, autós kesztyűvel párosítva viselnénk.


A Jaguar 1948-ban, a London Motor Show-n mutatta be a háború utáni első sportkocsiját, az XK120-at. Három évvel később bemutatták az XK120-C nevű, versenyre szánt változatát.

Bremont

Ez a jármű C-Type néven vált ismertté, amely még ívesebb alumínium karosszériával rendelkezett, valamint egy 3,4 literes, soros hathengeres, kettős vezérműtengelyes motorral és tárcsafékekkel volt felszerelve, ami versenyautóknál először fordult elő. A száguldó gép sikeresnek bizonyult a versenypályán: 1951-ben és 1953-ban is győzelmet aratott a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Bremont
A C-Type óra dizájnja többféleképpen is utal az alapként szolgáló járműre. 43 mm-es tokja áramló formával rendelkezik és eloxált alumínium lünetta van rajta – ezek az eredeti autó karosszériáját hivatottak felidézni. A domború, karcálló zafírkristály alatt ezüstözött, többszintes számlap található, mely csiszolt számlapgyűrűvel, Jaguar-logóval, fekete fényes számjegyekkel, két fehér segédszámlappal és egy kronográfmutatóval rendelkezik, mely utóbbi mintha az autó tachiméterének tűje volna. A rozsdamentes acélból készült tok hátlapján a C-Type jelvényét ábrázoló díszes érme látható. Az elegáns modellt egy barna bőr versenyszíj teszi teljessé.

Bremont
Az óra remek teljesítményt nyújt a módosított kaliberű 13 ¼ hüvelykes BE-50AV automata óraműnek köszönhetően, amely 27 ékköves Glucydur egyensúlykerékkel, Anachron egyensúlyozó rugóval és Nivaflex főrugóval rendelkezik. Emellett 42 órás járástartalékot biztosít.
A Bremont és a Jaguar karórája már kapható az óragyártó weboldalán, 6 495 dollárért. Ha másik autó ihlette órát is szeretnénk a gyűjteményünkbe, a két márka együttműködésének további gyümölcsei is elérhetők még, mint például a tavalyi E-Type. Hét darab közül választhatunk, így minden Bremont és Jaguar rajongó megtalálja a csuklójára való modellt.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek