Óvoda palota

A Dalezhiye óvoda, a DIKA Architectural Design Center nagyszabású iskolafejlesztése a Szecsuán tartománybeli Leshan tájából emelkedik ki, újradefiniálva az óvodák hagyományos kialakítását.

A természetes organikus formákból, a földből és a három folyó összefolyásából a maradandó Lingyun Maitreya Buddhához merítve a tervezés célja, hogy a teret átjárja a helyi kulturális identitás.

A helyszín vonzerejét megragadva a projekt neve „az elfeledett szépség helyét” jelenti. Négy évvel a helyszín meglátogatása után a DIKA Építészeti Tervezőközpont befejezi a Dalezhiye óvoda építését, egy olyan dinamikus teret formálva, amely túlmutat a hétköznapokon.

A külső burkolat hullámzó, hegyvidéki ihletésű formákat mutat, amelyek a természet formáit tükrözik, és elősegítik a környezettel való zökkenőmentes kapcsolatot. A képzelet kerül a középpontba, innovatív megoldásokat kínálva az építészeti kihívásokra.
A belsőépítészet megkérdőjelezi a hagyományos térbeli gondolkodásmódot, felölelve a természetes, művészi és lágyabb elemeket. Az elrendezés a természettel való harmonikus kapcsolatot helyezi előtérbe, lehetővé téve, hogy a természetes fény minden sarkot betöltsön.

A Wang Junbao által vezetett DIKA design szándékos megközelítése a gyermekek kognitív képességeit kívánja erősíteni, mélyreható korai tapasztalatokat nyújtva nekik a természet szépségéről.

A Dalezhiye óvoda olyan élményteli és fantáziadús térként áll, ahol az építészet és a természet harmonikus kapcsolatban áll egymással. A projekt az oktatási építészeti narratívák és képzeletvilág újradefiniálására törekszik, holisztikus és inspiráló környezetet ígérve a gyermekek növekedéséhez

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek