Partiház

A Virginia Beachen található, négy hálószobás, három fürdőszobás Cooke House-t most 3 millió dollárért kínálják. Az otthont egyáltalán nem neveznénk klasszikus tengerparti háznak, illetve Wright stílusának minden sajátosságát magán viseli. Legkiemelkedőbb jellegzetessége a 70 láb hosszú, ablakokkal szegélyezett, ívelt nagyterem.

Cooke House

Az 1953-ban tervezett és 1959-ben épült ház megrendelője Maude Cooke volt, aki azután kereste meg Wrightot, hogy hallotta őt a Chrysler Múzeumban beszélni. „Kedves Mr. Wright! – Írta az építésznek 1951-ben. – Segítene nekünk kialakítani azt a gyönyörű házat, amelyről olyan régóta álmodozunk?” Cooke pontosította, hogy olyan otthont szeretne, amelyben partikat rendezhet, és a ház valóban tökéletesen megfelel ennek a célnak.

Cooke House
A nagyterem főbb jellemzői a boltíves katedrális mennyezet, lenyűgöző kilátás a közeli Crystal Lake-re, és egy 40 láb hosszú beépített kanapé, amelynek egyik végén szórakoztató részleg, a másik végén pedig gázkandalló található.

Cooke House

Ha szabadtéri bulit rendeznénk, rendelkezésünkre áll a vízre néző hátsó terasz, ahol van egy új privát dokk, fedélzet és móló is. Az otthon nyugati irányba néz, szóval könnyű elképzelni, milyen látványos, mikor a nap lenyugszik a tó felett.

Cooke House
A kb. 280 négyzetméteres ház aranyszínű téglából és vörös ciprusból készült, betonpadlóval és egyedi, rézből készült konzolos tetővel. Ez Wright „Solar Hemicycle” terveinek egyik változata, ami jól mutatja a természetes anyagok és az éles szögek iránti vonzalmát.

Cooke House

A legutóbbi tulajdonos egyebek között a konyhát és a fürdőszobákat is felújította, a korábbi tulajdonosok pedig úgy állították helyre az otthont, hogy az jobban hasonlítson Wright eredeti tervére – ez volt az egyik utolsó, amelyet halála előtt befejezett.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek