Peremterület

Milad Eshtiyaghi építésztervező egy olyan drámai projektet vizualizált, amely nem a gyenge idegzettel rendelkezők számára való. A brit kolumbiai Vancouverbe elképzelt Mountain House egy lenyűgöző kortárs otthon a sziklák oldalában való élethez, amely szó szerint az egyik szélein lóg.


Mountain HouseEshtiyaghi kihívás elé állította magát, hogy olyan rezidenciát hozzon létre a gyönyörű hegyoldalon, amely nem károsítja a kiválasztott helyszínen meglévő fákat. Ehhez a tervező függőlegesen vagy vízszintesen egymásra helyezett dobozok sorozatát használja. Ezek a sorok körbefonhatják a fákat, és gyönyörű informális udvarokat hagyhatnak közöttük. E rendszer egyik legmerészebb konfigurációja a függőleges egymásra épülő, a sziklából kinyúló “C” alakot alkotó halom.

Mountain House
A ház kialakítása úgy van megszervezve, hogy megfeleljen egy többgenerációs család igényeinek. Eshtiyaghi az alsó szintet “a fiú házának”, a felső szintet pedig “az apa házának” nevezi.

Mountain HouseA fiú az alsó szintre hozhatná a párját és a gyerekeit, hogy ott lakjon, és elég magánéletet biztosítson a családjának, de ugyanakkor elég közel is legyen a szüleihez a hegyen. Egy másik szintet kényelmi térként terveztek, ahol a tervező a nagycsalád számára szabadidős tevékenységeket is tartalmaz.

Mountain House
A hangulatos szürkületi és nappali renderképeken keresztül láthatjuk a tájra néző belső terek gondos megfontolását. A Mountain House nagy területeit padlótól a mennyezetig érő üvegpanelekkel kezelik, amelyek segítenek megőrizni a hihetetlen kilátást.

Mountain HouseAmikor a puszta kilátás nem elég, ezek az üvegpanelek még ki is nyílnak, hogy a friss hegyi levegő beáramolhasson az otthonba, így a többgenerációs család továbbra is kapcsolatban marad egymással és Vancouver szépségével.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek