Plüssdizájn

Panorámás kilátással az égre, gyönyörű márványfelületekkel és plüss dizájner tárgyakkal megbocsátható lenne, ha ezt az álomszép penthouse-t Hangzhou-ban a mennyországgal tévesztenénk össze. Valójában a pazar 430 négyzetméteres rezidenciát a 34. Emeleten a luxus belsőépítészeti specialisták, a T.K CHU Design valósította meg az egyszerű halandók számára.

A feladat egy olyan többgenerációs otthon megalkotása volt, amely az “OPUS ONE”, a lakó- és kereskedelmi komplexum nevének legmagasabb életszínvonalát képviseli. Ennek megfelelően a tervezők a projekt égbe nyúló magasságából merítettek ihletet, hogy egy világos színekkel és vidám, játékos atmoszférával tagolt beltéri “felhőtérképet” hozzanak létre.

T.K CHU

Az alaprajz egyenletesen oszlik meg a nyilvános és a privát zónák között. A nyilvános program egy bejárati teret, társalgót, családi szobát, dolgozószobát, valamint egy palotaszerű nyitott konyhát, étkezőt és nappalit foglal magában, ahol a család élvezi az étkezést és a baráti partikat.

T.K CHU

A privát tér tartalmazza az összes hálószobát. A generációk eltérő életmódja okozta zavarok elkerülése érdekében T.K CHU a nagyszülők lakosztályát a gyermekek hálószobájától és a szülők főnöki lakosztályától távolabbra tervezte. A főnöki lakosztály több mint felét a fürdőszobának és a gardróbnak tartják fenn, megfelelve a megrendelő stílusos életmódjának igényeinek.

T.K CHU

A felhőkarcoló koncepció mellett, amely a térnek könnyű és légies esztétikát kölcsönöz, az OPUS ONE penthouse-ját T.K CHU úgy írja le, mint “az élet örömének és az örökös alkotás ártatlanságának tudatát”. A tárgyakat és műalkotásokat e téma alapján választották ki. A “act like a child” nevű műalkotás a bejáratnál található. A műalkotás formája egy felhőkkel borított gyerek, és T.K CHU kifejezetten azért alkotta meg, hogy a szabadság és a naturalizmus fogalmát közvetítse.

T.K CHU

Tengfei yang szobra áll az ablak mellett, mellette a T.K home – a T.K CHU testvércége – által készített „Grinning & Silver Tooth” nevű, bolyhos, mosolygós szék, amely egy Jamie Hayon által készített vázával szemben áll. Az étkezőasztal és a székek egy lótuszlevél alakú mennyezeti lámpa alatt ülnek, hogy drámai étkezési élményt teremtsenek. Az asztalon egy bohóc alakú dugóhúzó áll, Alessandro Mendini remekműve. Ez díszíti az étkezőasztalt, és visszhangozza a cirkuszi témájú állólámpát. A T.K home további játékos darabjai közé tartoznak a “Gleeful Dimples” nevű sorozatból származó székek és kanapé a dolgozószobai részen. Ott van még a “Smile :P” sorozat, amely először a penthouse számára jelent meg. A sorozat T.K CHU családi történetein alapul, és a szabad művészet és a szabad gondolkodás materializálása.

T.K CHU

A közösségi térben csak két válaszfal van. Az egyik egy kivehető hullámos üvegfal, amely lezárja a dolgozószobát, a másik pedig egy elektromos kandalló. Ez utóbbi, a sűrű felhőket idéző, fehéren gradiens üveggel megkülönbözteti a nappalit az étkezőtől, amely vizuális fókuszpontjává válik, és meghatározza az egész design koncepcionális tengelyét. Bekapcsolva a lángoló tűz kiegészíti az ablakon kívüli látványos napfelkeltét.