Romos romantika

A ház Mérida Yucatánban, a San Sebastian városrészben, az Ermita de Santa Isabel Templomhoz közel található. Az elhagyatott épületből két építész, Gina Góngora és Arista Cero varázsolt ideális lakóhelyet az olyan párok számára, akik Méridá történelmi városrészében, egy különleges környéken szeretnének élni.


Romos romantikaAz épület egy 54 m2-es, 12 m szélességű és 4.5 m mélységű telken áll. A homlokzatot olyan kőművesmunka alkotja, mely az eredeti korszakra jellemző agyagcsíkokkal a fal épülésének folyamatáról árulkodik – a rajta nyíló bejárati ajtó és az ablak pedig falemezekből állnak, melyeket az ablak esetében vaspántok fognak össze.

Romos romantikaBelül a födém beszakadt, mert a deszkák rögzítése öt helyen elkorhadt. A falak – melyeken könnyedén felfedezhetők a különböző burkolások jelei – a keleti oldalon, a fürdőszoba felett, egy vasbetonból készül félemeletet fognak közre.

Romos romantika
Az építészek úgy döntöttek, tiszteletben tartják és felhasználják az idő okozta „szépséghibákat”. A födémen támadt lyuk egy olyan belső udvart inspirált, mely természetes fénnyel és friss levegővel látja el a belső teret.

Romos romantikaA belső udvaron kialakított kis medence kellemes felfrissülést nyújt a városi forróságban. A konyha/étkező fémből és üvegből készült harmonikaajtaja megengedi, hogy külső és belső tér egymásba folyjon, sőt azt is lehetővé teszi, hogy a lakók fedett terasszá alakítsák át az étkező részleget.

Romos romantika

A földszinti közösségi teret a kanapéval, karosszékkel és egy hokedlivel felszerelt nappali rész, valamint a belső tér túlsó végén lévő fürdőszoba egészíti ki. A pihenő részleg a félemeleten található, ahova fém csigalépcső vezet.

Romos romantika
A ház megőrizte eredeti, romos állapotát, de a gerendákat, falakat és ajtókat természetesen megerősítették és felújították. A vadonatúj részek és elemek, mint a konyha, a medence, az alapszolgáltatások és a szegélylécek csiszolt fehércementből készültek.

Romos romantika

Romos romantika

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek