Sivatagi otthon

Léteznek ténylegesesen kivételes otthonok. Az arizonai Scottsdale-ben található Desert Dome nevű ingatlan ezek közé tartozik: az épület alumínium panelekbe burkolózik, ami futurisztikus megjelenést kölcsönöz neki, mely által igencsak eltér a szomszéd házaktól. Aki érdeklődik a különleges ingatlan iránt, annak szerencséje van, hiszen most került először a piacra 3,7 millió dollárért.

Desert dome

A házat Wayne Young építész, a Young Architects egyik vezetője tervezte, a helyi építtetővel, RD Hendricksonnal közösen. A kupolaszerű épület 2000-ben készült el, és olyan jól ismert épületekre hasonlít, mint a floridai Walt Disney World Resortban található Epcot Center vagy a Seattle-ben található Amazon Spheres.

Desert dome
Egy több mint 880 m2-es ingatlanról beszélünk, amely hat ággyal, hét fürdőszobával és egy félfürdővel rendelkezik. A fő szint egy teraszra nyílik, vegyítve így a kültéri és beltéri életet, az alagsori szint pedig olyan szolgáltatásokat kínál, mint a házimozi, a fitneszterem és a borospince. A legfelső szinten található az elsődleges lakosztály, amely otthoni irodahelyiséget is tartalmaz az otthonról dolgozók számára.

Desert dome
Az ingatlan egy öthektáros telken fekszik, ami rengeteg helyet biztosít a szabadtéri tevékenységekhez. Az otthonban van egy kör alakú medence, egy étkezőhely tűzrakóhellyel és egy különálló vendégház is – ez utóbbit James Hann építész tervezte, és helyi magazinokban is megjelent.

Desert dome

A telek természetes fényben fürdik és a gyönyörű hegyi kilátást nyújt, így a lenyűgöző építészet mellett rengeteg természeti szépséget is élvezhetünk itt.

Desert dome
A fenntarthatóság is megemlítendő az otthonnal kapcsolatban, mivel a leírás szerint „megannyi intézkedést hoztak annak érdekében, hogy harmóniában legyen a helyi sivataggal”. Például rendelkezik napelemekkel, így legalább részben képes saját energiát termelni.

Desert dome
Bár kétségkívül otthonos, az extravagáns megjelenése miatt nem tetszhet mindenkinek. De ha különlegességre vágyunk, egy mutatós rezidenciára, amivel dicsekedhetünk a barátainknak, akkor a Desert Dome a megfelelő választás.

Desert dome

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek