Stílusosan a vízen

A simán csak Zeelander 5-ként emlegetett 48 láb hosszú hajó kívül-belül igényes megjelenésű, szemet gyönyörködtető hajó, melynek legfőbb különlegessége, hogy csendesebb, mint bármelyik hasonló kategóriájú hajó, még akkor is, mikor teljes sebességgel halad – legalábbis a holland hajógyár állítása szerint.


ZellanderA Zeelander 5 a népszerű Z72 utódja, amelyet 2008-ban hajócsalád legnagyobb jachtjaként mutattak be. Az új hajóban is ott van a Zeelander DNS, ez is a jellegzetes előkelő stílust képviseli, de valamivel testesebb, lendületes külső ívekkel és sportos S-alakú fedélzetívvel.

Zellander
A belső tér sem rossz. A 14 láb széles hajó tágas életteret kínál, amelyet a megrendelő személyes ízlésének megfelelő alapanyagok és felületek felhasználásával építenek meg. Olyan stílusok közül lehet válogatni, mint a klasszikus, a kortárs, a modern vagy a matróz stílus. Akik számára ez még nem elég, akár nagyobb szerepet is vállalhatnak a hajó megtervezésében.

Zellander
„Amit nyújtunk, nem merül ki abban, hogy a belső teret a tulajdonos ízlése szerint alakíthatjuk ki” – nyilatkozta az alapító Sietse Koopmans. „Ha kell, minden anyagot a megrendelő kívánsága szerint szerzünk be és használunk fel, hogy a hajó megjelenése összhangban legyen az illető repülőgépével, tengerparti villájával vagy a kedvenc autójával.”

Zellander
Az alapverzióban egy hatalmas főkabin van egy kényelmesen körbejárható ággyal, valamint külön fürdőszoba zuhannyal és wc-vel. A társalgó, ami 360 fokos kilátást nyújt, egy elegáns konyhából és egy hét fős, kézzel varrott bőr ülőgarnitúrával felszerelt étkezőből áll.

Zellander
Megemlítendő még a napozó platform, az elektromos napfénytető és a hátsó behúzható tolóablak, amelyek rendkívül előnyösek a melegebb hónapokban. A hajó elejében egy napozóágyat is találunk, de a leendő tulajdonosok eldönthetik, hogy egy sarokkanapét, átalakítható napozóágyat, több kanapét vagy egy elegáns bárpultot szeretnének-e a válaszfal elé.

Zellander
Ami a teljesítményt illeti, a Zellander 5 két vagy három Volvo Penta IPS 500 vagy 650-nel is felszerelhető. Az utóbbi teljesítménye maximum 1440 lóerő, ami 45 csomós csúcssebességet biztosít.

Zellander

A Zeelander szerint a csúcsminőségű hang- és rezgéscsillapításnak köszönhetően akármilyen gyorsan szeljük a hullámokat, csak a víz csobogását halljuk. Lehorgonyzott állapotban a generátor és a légkondicionáló mindössze 46 decibelt produkál.

Zellander
„A Zeelandernél arra szeretnénk inspirálni az embereket, hogy legyenek különlegesek” – tette hozzá Koopmans. „A Zeelander 5 ennek a filozófiának a megtestesítője. Egy kifinomult jacht, amely kitűnik a többi közül, és a tulajdonos ízlésének megfelelően személyre szabható.”
Az első Zeelander 5-ot várhatóan 2022 közepe felé bocsátják vízre.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek