Fények háza

Az olasz építész, Matteo Thun által tervezett Villa Solitaire három medencével, egy üvegfelvonóval és lélegzetelállító kilátással rendelkezik. A Villa Solitaire-ben minden a kilátásról szól. A Mallorca Son Vida nevű, a spanyol sziget Beverly Hillseként emlegetett enklávéban, egy dombtetőn áll ez a 65 millió euróért (kb. 76 millió dollárért) meghirdetett ház, ahonnan ellátni a fővárosig, Palmáig, a Földközi-tengerig, és még azon is túl.


Villa Solitaire A négyemeletes villát a neves olasz építész, Matteo Thun tervezte még 2009-ben (de további nyolc évig készült), kifejezetten azzal a céllal, hogy a lehető legtöbbet hozzon ki a lenyűgöző panorámából. Ennek megfelelően a teljes első és második emeleten faltól falig tartó üveget használt. Az első emeleti beltér ráadásul egy gombnyomással egybenyitható a hatalmas étkezőterasszal.

Villa Solitaire
„Csodálatosak a fények a házban. Mivel folyton változnak, mindig különböző kilátás nyílik a környékre, a pasztellszínű napfelkeltékkel és varázslatos naplementékkel” – árulta el Gabriela Muñoz, az Engel & Völkers Son Vida brókerház ügynöke.

Villa Solitaire
A ház három medencéje közül kettő is a terasz oldalán található, melyek mintha a lebegnének. Az egyikben nagyokat úszhatunk, a végtelen medencében pedig egyszerűen csak áztathatjuk magunkat és gyönyörködhetünk a kilátásban. A teraszt egy konzolos tető árnyékolja, amitt bonyolult, feszített acélkábelek labirintusa támogat, amelyek a jachtok vitorláira emlékeztetnek.

Villa Solitaire
A hatalmas nappalit egy 1960-as évekre jellemző stílusú, süllyesztett „társalgó kuckó” uralja – a Nilufar olasz bútorstúdió krémszínű, szögletes szélű kanapéin akár 20 barátunk is kényelmesen elfér. A kilátáshoz hasonló mértékben lenyűgöző a szoba középpontjában lévő üveglift, amely le-fel jár a négy szint között egyetlen krómozott hidraulikus dugattyú segítségével. A szerkezet működése belülről és kívülről is olyan látványosságot nyújt, ami minden figyelmünket elvonja.

Villa Solitaire
Az ingatlan kivételes tulajdonságai közé tartozik az elképesztő, 2370 m2 belső tér és a több mint 371 m2 külső medence és terasz elefántcsontszínű mészkőburkolata. Az alapanyagot kizárólag a spanyolországi Malaga közelében lévő Antequera kőbányákból szerezték be.
Az első emeleten a tágas nappalin kívül különböző étkezők, egy étkezőkonyha, egy eldugott mellékkonyha a vendéglátó személyzet számára, valamint egy bár és borospince is található.

Villa Solitaire
A másodikra felliftezve két hálószobát találunk, melyek saját fürdőszobával és erkéllyel rendelkeznek – az erkélyeken a csavart acélkábeleken át jól látható Palma és a Földközi-tenger is. A hálószobában a hatalmas ágy közvetlenül a padlótól a mennyezetig érő üvegfelület előtt áll, és egy lebegő árnyékolóval is rendelkezik, hogy a kádban lubickolva is gyönyörködhessünk a kilátásban.

Villa Solitaire
Az alagsor egy nagy wellnessrészlegnek van kiépítve edzőteremmel, szaunával, törökfürdővel, masszázsszobával és még egy zen-kerttel is, ahol meditálhatunk. Emellett elegáns fapadlós parkolóhelyet is találunk hat jármű számára. Ez a részleg a legmodernebb hangtechnikával és kivetítővel felszerelve forró hangulatú szórakozóhellyé alakítható át. És ha már a videóknál tartunk: a hatalmas, füvesített tetőteraszon is találunk egy nagy képernyőt, így a szabadban is mozizhatunk.

Villa Solitaire
Az Engel & Völkers munkatársa, Muñoz szerint a Villa Solitaire borsos árát – jelenleg ez a legdrágább ház egész Spanyolországban – elsősorban az indokolja, hogy a Son Villában, Mallorca legexkluzívabb és legrégebbi lakónegyedében található. A környéken a 450 pazar domboldali házon kívül három világszínvonalú golfpálya, valamint néhány ötcsillagos szálloda, például a híres Castillo Hotel található.

Villa Solitaire
„Jelenleg kétségkívül a Villa Solitaire a legimpozánsabb eladó ingatlan Mallorcán, és a Son Vida Hills egyik legjobb részén található” – teszi hozzá Muñoz. „Perceken belül elérhető az összes világszínvonalú bevásárlóközpont, Michelin-csillagos étterem, galéria és szuperjacht-kikötő, amit Palma kínál”.

Villa Solitaire

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek